Macky Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 WITAM KLONOWALEM DZISIAJ 3 ROSLINY CRITICAL KUSH W WEŁNIE MINERALNEJ. PONIZEJ WRZUCE PARE FOTEK POZDRAWIAM ZESTAWIK DO KLONOWANIA PH WODY USTAWIAMY NA 5.5 -5.8 EC W NASZYM PRZYPADKU TO 529 PPM OCZYWISCIE NIE MOZE ZABRAKNAC PROGRAMATOORA I CLONEBOX'U NA ZDJECIU 6 KLONOW. POBRALISMY PO 2 KLONY Z ROSLINY KLONY PO KĄPIELI W CLONEXIE LADUJA W WEŁNIE MINERALNEJ ZA TYDZIEN POWINNY POKAZAC SIE PIERWSZE KORZONKI POZDRAWIAM 3 Cytuj
hermos12 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ładnie, kiedy klonuję roślinę to prócz słabego światła dla klona i kostki podłoża z łodygą muszę stosować jakiś nawóz prócz ukorzeniacza? Cytuj
blvck Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 W jakim celu obcina się końcówki niektórych liści w klonowaniu? Cytuj
hermos12 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Mniejsza powierzchnia liści = mniejsze parowanie = więcej klonów na tej samej powierzchni. A klon i tak nie potrzebuje duzo energii z fotosyntezy wiec tak obszerne liscie nie sa mu potrzebne. Pozdrawiam Cytuj
GrowLike! Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 to ja dodam od siebie że udało mi się zrobić klona bez ukorzeniacza, inkubatora, wilgotności i chyba wszystkiego co rozsądne by zacząć klonować:) a stało się to tak wysadzałem na out frishianduck i niechcący złamałem gałązkę przy łodydze... wsadziłem ją do wody i jak przyszedłem do domu obciąłem łodygę pod 45 st niemytym nożem kuchennym i wsadziłem ją do ciemnego kubeczka z wodą nie odstaną i postawiłem na lodówce w zacienionym miejscu po tygodniu mam korzenie raczej nie polecam tej metody (bo nie wiem czy 100% klonów się utrzyma) ale zawsze mnie dziwiło że matka bierze z różnych kwiatków klony i ukorzenia w kieliszku na parapecie używając tylko wody:) tu też się da choć korzenie muszą być odizolowane od nasłonecznienia Cytuj
Recommended Posts