Co do nawożenia stosuj się do tabeli nawożenia. Tylko dawki mniejsz, bo mocne są te nawozy. Śmiało ukorzeniacz lej już jak najbardziej. Możesz śmiało po pół litra wody wlać.To się raz dwa rozejdzie po tej doniczce.
Ja też tak robię, że noc w namiocie jest u mnie w dzień, a światło ząłącza się na wieczór.
Spróbuj kanałowy zwiększyć. Powinno pomóc lekko.
Jakie teraz temperatury masz w Hiszpani?
U mnie w boxie to i po 30 było i było dobrze. A może i więcej. Nie ma się specjalnie co martwić tą temperaturą.
UPDATE
Dzień 4
AA - najszybciej wykiełkowała i najszybciej wystartowała w góre ze wszystkich
OB - drugi w kolejności puścił listki
TF - dopiero wychodzi z ziemi
Desfran - nic sie póki co nie dzieje, ale podejrzewam że jutro powinien wyjść na zewnątrz
Roślinki zraszałem 2 razy w ciągu dwóch dni jak ziemia była sucha (sprawdzałem na ok 3cm głębokości), ale niewielką ilością wody, żeby nie przelać. Myślę, żeby jutro/pojutrze podlać OB I AA wodą z root juicem. A reszte jak wzejdą nad ziemie kilka cm.
Walcze z warunkami w namiocie, dałem lampe na 75% mocy i obniżyłem ją do 55cm, jednak problemem jest temperatura w pokoju, w którym jest box. Mieszkam w Hiszpanii więc o ile teraz jeszcze nie ma takiej tragedii to podejrzewam, że za miesiąc może zrobić się problem. Pokój jest mały około 2x3m wstawiłem dodatkowy wiatrak dla lepszej cyrkulacji w pokoju co poskutkowało delikatnym obniżeniem temperatury, zmieniłem też tryb światła żeby w trakcie nocy był dzień w namiocie więc temperatura jest około 27st. Planuje zakup klimatyzatora, żeby móc schłodzić pomieszczenie w razie upałów. Plus jest taki, że okno w tym pokoju ma jedynie funkcje wentylacyjną więc nie ma bezpośredniego kontaktu ze słońcem i jest w ciągłym cieniu.
Macie może jakiś pomysł czy jakoś pobawić się ustawieniem wiatraków wewnątrz żeby poprawić warunki?
Wiatrak cyrkulacyjny jest aktualnie na 60% mocy i wentylator kanałowy na 55% mocy.
Witam..
Kiedys moglem walnac dwa wiadra na raz i bylo bardzo fajnie 😄
jakies 10 lat nie palilem i jak znow zaczalem kiedy w niemczech zalegalizowali jak proboje z bongo to pluje plucami 😕
..ale jest specjalny tyton w sklepach do bongo w takiej lepkiej mazi orientuje sie ktos czy to by pomoglo? mala puszeczka kostuje 20e..
albo moze ktos wie jak inaczej zlagodzic dym.. juz probowalem vaporyzatora i to samo..
Z gory dziekuje za pomoc.
Recommended Posts