Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

1.

post-24644-0-97971000-1372882908_thumb.j

2.

post-24644-0-44997500-1372882983_thumb.j

3.

post-24644-0-04548500-1372883017_thumb.j

4.

post-24644-0-85082500-1372883133_thumb.j

5.

post-24644-0-44569400-1372883271_thumb.j

Prosił bym o wasze sugestie drodzy ogrodnicy :)

Niepokojące są żółknące oklapłe liście, dziurki i zwijające się do środka listki.

z góry dzięki!!!

1. ak470-SuperDisel AutoFlow obydwa

2. w ziemi od 40 dni

3. Ziemia kwiatowa uniwersalna (ph 5,5-6,5) wymieszana z ziemią ze spota. Brak dolomitu.

4. Podlewam zestawem Hesi co dwa dni 0.5l na roślinę. Odpuszczam podlewanie gdy popada.

Proporcje według rozpiski:

post-24644-0-51332100-1373033943_thumb.j

Ostatnio popadało trochę. Może mają za mokro ?

I na tym plancie z dziurkami siedziały pasikoniki... Czy one szkodzą roślinie?

Ps. Ph ziemi wkrótce sprawdzę. Na dzień dzisiejszy nie mam takiej możliwości.

Opublikowano

no nie wiem, moze byc blokada z powodu zlego pH.

jakiej wody uzywasz kranowka, butelkowana, odstana, zawsze z nawozami?

ile tych nawozow i jak czesto? ale tez i od kiedy stosowane.

woda jaka dajesz po mixe z nawozem powinna miec pH w okolicach 6,5

bez miernika wrecz nie do zrobienia. gleba przyjmie pH wody po czasie, wiec pH gleby mozna olac.

zalecal bym zaprzestania nawozenia ze wzgledu na zasoby skladnikow w ziemi

chyba ze ledwo 10 L jej masz (tymbardziej jak z biedronki i do tego rozcienczona spotowa ziemia) to jakis biohumus czy inne bogate w azot organiczne suple mozna podac.

woda jaka ostatnio z dobrymi opiniami stosujemy to dobrowianka, ma ok pH i planty dobrze na nia reaguja.

ale najpierw zastanowil bym sie nad przesuszeniem jej chociaz troche bo moze bloto maja.

na dziurki w lisciach wywar z tytoniu, jako oprysk na liscie (przepisu szukaj tu albo u wujka google)

ale zrob swieze zdjecia i napisz wiecej o ziemi, ile na planta, jaka (firma czy cos), jakie objetosci mixowales kupowanej ze spotowa.

ogolnie wszystkie informacje jakie jestes w stanie podac. czy byly kielkowane na spocie czy wsadzales podrosniete sadzonki.

nie ma pewnosci ze bedziemy w stanie ci pomoc ale postaraj sie a my tez sie postaramy.

Opublikowano

lej nawozy na przemian raz wode raz wode z nawozami i tak caly czas tylko musza byc odstepy az wyschnie ziemia wtedy podlej na te opadniete i zolte roslinki wygladaja na to ze maja za malo azotu i wyciagnely cale jedzenie z lisci jesli dajesz im dawke wedlug tabelki ktora pokazales mozesz nieco podniesc dawke o 10% jak dalej nie bedzie widac roznicy to znowu podnies o 10% i tak az do uzyskania blyszczacej soczystej zieleni rosliny odbija bez problemu ja mialem w boksie taki sajgon ze wygladaly 1000 razy gorzej niz twoje a przezyly sam mozesz zobaczyc jak wygladaja w moim grow logu  jak bedziesz mial jeszcze jakies pytania a nie bedziesz chcial zakladac tematu pisz do mnie na priv ;):elo:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+