uciulanygiecik Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Medi One VEG Tydzień 1 - 2,5ml/L Tydzień 2 - 4ml/L Tydzień 3 - 5ml/L Tydzień 4 - 7ml/L FLO Tydzień 1-6 - 7,5ml/L Tydzień 7-8 - flush Pozdr Informacje użytkownika usuniętego ----------------------------------- przydatne, dzieki bardzo
meire Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 to ja jeszcze dorzuce Massive zalecaja od drugiego tygodnia kwitnienia 5ml/1l I finisher 4 tyg przed kosa 2,5ml/1l A tu tabele od GreenPlanet ZIEMIA: HYDRO:
Maupaa Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Czy Medione ma bufor ph ? Mam niestety tylko odczynowy tester a ta ambrozja dla konopii tak zmienia kolor wody ze ciezko stwierdzic czy dobrze zakwasza. pozdro :cool: i czy nadaje sie do oprysku???
lgorek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 czy nadaję sie do nawożenia dolistnego to należy spytać producenta Ważna informajca jest to że przy używaniu Medi-One czyli nawozów organicznych szybkość działania jest wolniejsza. Przy nawozach mineralnych na następny dzień od podlania widać już poprawę natomiast w przypadku organicznych nawozów jak Medi-One czas wchłaniania się składników jest to około 5-7dni. Po tym okresie widać dopiero ich działanie, i gdy za każdym dniem będziemy dodawać nawóz jak w przypadku mineralnych to poprostu możemy je przenawozić.
Gość hi2per Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Co niektórym bym im tak radził sprawdzić EC przed podlanie. Czasami zalecane dawkowanie przez producenta, jest o wiele wyższe niż w rzeczywistości potrzebne. Za przykład mogę dać ATAMI.7 Wg. producenta, powinno się stosować po 4ml coco a&b na każdy litr wody. Gdy tak zrobiłem, EC wystrzeliło do 5,8. Później okazało się że etykiety były źle wyprodukowane, i zalecały czterokrotną dawkę od zwyczajnej. Informacja ta jest z pierwszej ręki, od przedstawiciela ATAMI. Wg. mnie MediOne też jest zawyżony. Jak zalałem 7,5ml/L, EC wyszło przy 4,8. Dlatego dawkuje MediOne w stosunku 20ml/5L + 5ml Bloombastic'a podczas flo, i EC wychodzi mi przy 2,38. powyższa opinia jest moją prywatną, i proszę się nią nie sugerować.
BA+ON Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 napisz bo sie czesto powtarza np kwestia zbijania pH przez MediOne. tego czy obnizac czy jednak zostawic wyzsze bo nie wplywa na pH gleby. albo czy mozna dawac wieksze dawki np majac Medi1 i Massive to czego dawac wiecej (jesli mozna). pewnie jakies inne jeszcze patenty beda o ktorych nie wiemy a moglbys sie podzielic z nami, nimi. wiec posprawdzaj i napisz nie tylko ja bede wdzieczny
uciulanygiecik Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Opublikowano 26 Lutego 2013 z wlasnego doswiadczenia moge dodac ze ja przez cala uprawe lalem Dobrowianke z medi one na zmiane z massivem i nigdy nie sprawdzalem ph. nigdy tez nie mialem w zwiazku z tym zadnych problemow
Jędrzej_Jestem Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 dajecie medi do każdego podlania czy co drugie?
Gość hi2per Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 Ja dodaje medione przy każdym podlaniu, lecz zaniżona dawkę o połowę, z tym że ja uprawiam na 100% kokosie bez domieszek. Ogólnie przy kokosie powinno się używać nawozów w proporcjach 5-2-4, ale z własnego doświadczenia wiem, że w drugiej połowie flo, bardziej preferują wyważone proporcje medione, czyli 4-3-3.
Norbi Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Siema, dałby ktoś radę odmierzyć 1,5g biogolda w strzykawce ile to ml ? To byłby najlepszy sposób do odmierzania dawki na spocie, a nie mam jak tego sprawdzić Nie będę zaciągał tylko po prostu zatkam wylot, wyjmę tłoczek i będę nasypywał - taka lipna miarka hehe Edit: @upp Wyobraź sobie że nie każdy, poza tym biogoldem też mi nie jest potrzebna no ale jeżeli nikt nie pomoże to chyba będę zmuszony kupić.
Recommended Posts