chromyan Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Siema ,myślałem ze to banalne ale jednak się przejechałem i mi piznął went,więc takWentylator WENTYLATOR KANAŁOWY, 2 BIEGI fi125, 220/280m3/h -2 zakresy pracy LS / HS Po rozkręceniu puszki z góry ujawnia się 3 kostki L1,L2 i N w instrukcji jest napisane zeby nie podlączać wg schematul1---l1l2 --NWięc ja to podłaczylem na zdrowy rozum l1 do l1 i l2 do l2,kabel uniwersalny taki do radia np,ktory ma tylko 2 kabelki ,l1 i l2 tak jakby no i zaczal dzialać ale po 10 sec wybuchł i po wencie,takze pytam jak to zrobić zeby było git? gdzie zawiniłem? moze jakis inny kabel jest potrzebny? w went łazienkowym działał elegancko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Wg mnie podłączenie powinno być: L1 i N = pierwszy bieg czyli 28W L2 i N = drugi bieg czyli 38W Może być jeszcze tak że do biegu drugiego potrzeba będzie połączyć L1 i L2 razem. Zapewne podłączyłeś pod uzwojenie L2 i L1 pomijając całkowice N które też jest bardzo ważne. Z tego jak się orientuje była dość duże pole indukcyjne i spaliło uzwojenie. Da się oczywiście to naprawić, ale już nie samemu. Kabel ten od radia spokojnie wystarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chromyan Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 dzieki za odp ,więc załozmy ze chce pierwszy bieg zatem podłaczam tylko zwój l1-l1 a l2 sobie wisi spokojnie? bo z instrukcji wynika ze nie mogę podłączyć l2 pod N,dobrze mowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 z tego co napisałeś to tak to powinno wyglądać, najlepiej zrób zdjęcie i wrzuć tutaj wtedy będzie wiadomo wszystko jak wygląda owa kosta do podłączenia. Możliwe że pierwszy lub drugi bieg jeszcze działa, lub uwaliłeś oba naraz. Na przyszłość L - faza N - przewód neutralny (zero) Ale w przypadku wentylatorów jest to obojętne, gorzej jak zrobiłeś podłączenie L1-L2 gdzie podałeś napięcie na uzwojenia. Musisz sprawdzić bo może jeszcze będzie działał, na pierwszym lub drugim biegu, jak nie to jeżeli jest możliwość wyciągnięcia samego silnika pozostaje przezwojenie silnika w odpowiednim zakładzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chromyan Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Went bede mial nowy i dlatego pytam jak podlaczyc zeby sytuacja sie nie powtórzyła a na schemacie jest tylko jak nie podlączać ;D a ja laik myslalem ze skoro mam 2 wjazdy i 2 kabelki więc je musze gdzieś ulokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 no chyba producent nie drukuje na zlosc zly schemat aby pozniej wymieniac na nowy. Wg mnie instrukcja po polsku zostala zle przetlumaczona lub przez laika . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.