Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Czyszczenie bonga

Recommended Posts

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mój sprawdzony od lat stosowany sposób, to proszek do prania i wrzątek. Wystarczy tylko wsypać trochę proszku i zalać wrzątkiem odczekać jakieś 20 minut i bongo czyste ;)

Potwierdzam można łatwo wyczyścić i bongo wygląda jak nowe :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Ja wpadłem na pomysł benzyny ekstrakcyjnej gdyż powinna ona rozpuszczać ona żywice jak każdy inny rozpuszczalnik ekstrakcyjny.

Spirytus zdał egzamin, jednak spityrus to droga rzecz, a do czyszczenia szkoda go uzywać. Zaś benzyna to koszt 5zł za 500ml.

Muszę wypróbować, zdam relacje jak wyszło, jeżeli ktoś mnie wyprzedzi proszę napisać czy pomogło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przetestowałem kilka sposobów tutaj zamieszczonych u siebie na swoim, szklanym bongu.

Najlepiej i najmniej problematycznie okazuje się nasypać proszku i zalać wrzątkiem. Wieczorem tak najlepiej. Potem zostawić na noc, rano jeszcze raz samym wrzątkiem i czyste jak nowe. A było strasznie uwalone :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jeszcze prostrzy sposob, kup poprostu tabletki do czyszczenia protez zalewasz goraca woda czekasz jakies 15-20 minut i gotowe, ja mieszkam w UK i najtansze kupuje w markiecie za £0,50

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+