Powerplant Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Witam, w moim ogródku zaczyna robić się zółto podczas póznej fazy flo. Za mało azotu a może za duzo ?? daje pk13/14 canny 1.5ml c+ pk 13/15 3ml plagron + 3 ml biobud na 1,25 l wody. proszę o porade.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 za dużo azotu? a niby z powietrza się on bierze? Ty roślinkom nie podajesz nawozów, tylko dodatki. daje pk13/14 canny 1.5ml c+ pk 13/15 3ml plagron + 3 ml biobud na 1,25 l wody PK to PK nic nie przekombinujesz. Nie ma znaczenia czy to PK canny, plagronu czy innej firmy. Podajesz tylko potas i fosfor. azotu masz zero w tych dodatkach. i własnie dlatego masz żółte liście. Który to tydzień i co to za odmiana? zasadniczo twój temat powinien być usunięty, bo nie podałeś żadnych informacji o uprawie. Jednak odpowiadam, bo moim zdaniem (jestem tego pewien) winowajcą jest azot, a w zasadzie jego brak. A teraz wyobraź sobie jakie piękne byłyby te panienki jakby dostawały wszystko czego im trzeba do pełnego rozwoju. Edit: Wyłącz nawilżacz, bo w późnym flo nie potrzebujesz dużej wilgotności, a pleśń atakuje z nienacka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powerplant Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 automaty 2x white russian(lewa góra,prawy dół)), lemon ryder(lewy dół), oraz blueberry(prawa góra).Jest to ich 57 dzien zycia ok 4 tydzien jak puscily kwiaty.Jest to moja pierwsza uprawa wiec napewno błedy popełniam. Wycztałem zeby na flo podawać małe ilosciu azotu, wiec co 3-4 podlewanie dodaje im do 1,25 l wody 2 ml humvit (gówienko dzdzownic).Napisz mi proszę co i w jakich ilosciach i odstepach czasu im podawać aby były tak zielone jak tydzien temu.Nawilżacz chodzi ponieważ temperatura przekracza 32C w boxie i para jest rozdmuchiwana przez wentylator także nic na rosliny nie leci, a wilgotnosc w boxie to 40-45%.Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.