Gibonsik Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Siemanko. Dziś mam do was pytanie (szukałem na nie odpowiedzi na forum, ale nie znalazłem, być może źle przeszukałem, i na zaś przepraszam). Pytania moje brzmią : - Czy w puszce wystarczy miejsca na korzenie dwu tygodniowe?(powiedzmy, mam krzaka który ładnie rośnie, liście startowe są małe a główne liście są duże i nad nimi formują się następne dwa małej wielkości) - przypuszczalnie krzak ma już koło półtora tygodnia i z przyczyn przypałowego spoda nie jestem zdecydowany na przesadzenie. - Ile litrów ziemi potrzeba (mniej więcej) na krzak z OP z ubiegłego roku. Pozdrawiam, i dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Edit1 - Jest to połowa puszki po piwie. Edit2 - Teraz mi się przypomniało, zeszło rocznę to były chyba "Swiss mixy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty_boy Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 puszka po piwie zdecydowanie za mała aby trzymac w niej roślinke dwa tygodnie, mało miejsca dla korzeni, roślinka po prostu skarłowacieje, a tego nie chcemy.. jeśli chodzi o out to według mnie 10 l ziemi ogrodowej zmieszanej z ok 10 l ziemi ze spota powinno wystarczyc na jedną roślinke.. bless.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gibonsik Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziobek666 Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 kup ziemie z biedronki za 3 zł jest 20 litrów, wykop dołek, wrzucą tam ten worek ziemi (razem z folią)na stojąco, otówrz u góry i masz donice jak ta lala, troche podziuraw ten worek i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.