microman Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 co ty kombinujesz z tym relyem ... stary Satecznik+ Starter+ Kondensator a co do dzialania to jesli wszystko dobrze podlaczysz ja nie widze problemu czemu mialo by to nie dzialac Luzno, poradzilem sobie dzieki a z relay bo juz mi 2 programatory spalilo. poczytalem, zlozylem i juz jest wszystko ok. dzieki!
Gość polandog Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam,Jako, ze znalazłem błąd w swojej instalacji, chciałem zapytać o jego konsekwencje.Gniazdo jest z uziemieniem. Co by się stało gdyby kable od uziemienia (zolto-zielone) były połączone razem (tak jak sa na zdjeciu niżej), ale nie były podłaczone/przykrecone do obudowy, tylko owieniete tasma izolacyjna?Z góry dziękuje za odpowiedź!
uciulanygiecik Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 staloby sie to ze nie mialbys uziemienia, ktore jest po to by chronic przed ewentualnym porazeniem. nic wiecej
lgorek Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 wszystko zalezy czy gniazdo jest uziemionie czy tylko z bolcem, ewentualnie mozna zrobic tak ze laczymy uziemienie z zerowym przewodem.
Recommended Posts