Lucjan Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 A wiec zaczeły sie wakacje i moje planty będa same...Nie bedzie miał ich kto podlac. Chodzi o ak 47 :PP Nie wiem czy da rade tydzien pod lampami bez wody.... A zwłaszcza ze przy 30*C szybko woda paruje...Macie jakies tanie dobre sposoby nawadniania ?? Myslałem o :1. Nie wiem dokłądnie co to jest ale brazowe kuleczki, które podobno chłona wode a potem ją oddaja. Starsza ma tego mase przy storczykach....2. Butelka 2L nad plantem a od niej rureczka i na koncu takie jak do kroplowki, podlewania tylko boje sie ze woda za szybko spłynie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Zamiast tego sprzetu od kroplówki, napchaj waty:) i stestuj jak to działa;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babilon_szuka_ganji Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 1. Keramzyt lub możesz też zastosować Hydrożel / Aquagel 2. Sporo kombinowania 3. Na ile wyjeżdżasz? Jeśli roślinka jest już rozwinięta a wyjazd tylko na tydzień, to spokojnie możesz jej bardzo solidnie podlać (najlepiej duża donica) i tydzień wytrzyma bez strat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucjan Posted June 28, 2010 Author Share Posted June 28, 2010 No z watą dobry pomysł. Co do wyjazdu to 3 wyjazdy i kazdy na tydzien.... No co najwyzej ostatni moze przeciagnac sie do 9 dni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haker Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Jak zrobić samoczynny podlewacz do kwiatków Było już gdzieś na forum Wystarczyło poszukac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucjan Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 Ok dzieki a mam jeszcze jedno pytanie. W boxie mam donice o h 20 cm i powoli zaczyna mi brakowac miejsca :/ i do automatów to raczej moga byc donice szerokie a niskie - np balkonowe - czy raczej nie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haker Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 Korzeń rośnie w dół i na boki, ale bardziej w dół, przez co te donice "balkonowe" się nie sprawdzają , Znaczy można z nich korzystać ale lepiej dać normalną.Jeżeli brakuje ci miejsca, to zastosuj LST, i Supercropping. Czy jakoś tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucjan Posted July 3, 2010 Author Share Posted July 3, 2010 na LST chyba za pozno bo przez pierwsze dni roslinka była na dachu xD - silny wiatr - i ma gruba i twarda łodyge.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.