Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

"Hotel dla palaczy marihuany"

Recommended Posts

Opublikowano
Cytat

W Los Angeles otwarto pierwszy hotel przyjazny palaczom marihuany. Historyczny hotel Normandie w dzielnicy koreańskiej w Los Angeles otwarto dla specjalnych klientów - palaczy marihuany

Otwarcie nie przypadkiem odbyło się 20 kwietnia, w dniu, który jest nieoficjalnie obchodzony jako święto marihuany.

"To było naprawdę logiczne. To jest duże miasto. Oni mnie tutaj potrzebowali, a ja potrzebowałem zmiany" - powiedział Los Angeles Times założyciel Dennis Peron.

Inwestor John Evangelista kupił hotel w styczniu i zaproponował Peronowi, działaczowi na rzecz zalegalizowania marihuany w Kalifornii, by utworzył "pot-tel" (hotel dla palaczy marihuany) - donosi Times...

...

Hotel Normandie ma oferować specjalne dwudniowe pakiety za 420 dolarów. - Niepotrzebny będzie ręcznik wciskany we framugę drzwi, żeby zapobiec wydostawaniu się słodkiego zapachu - mówi założyciel.

Jak w wielu innych kwestiach dotyczących narkotyków, sprawy legalizacji i praktyki nie są jasne. Nie wiadomo na przykład czy żeby w hotelu kupować i palić skręty potrzebna będzie recepta (według obowiązującego w Kalifornii prawa marihuana jest legalna jako środek leczniczy przepisany przez lekarza). Nie wiadomo także, jaka czy i jaka ilość trawki będzie dostępna w cenie pokoju.

Na pewno będą automaty w hotelowym lobby ze smakowitymi przekąskami, na wypadek gdyby głód dopadł któregoś z gości w środku nocy.

Richard Eastman współpracujący z Normandie działacz na rzecz legalizacji marihuany powiedział Timesowi, że hotelowe motto brzmi: "Zapomnij o Amsterdamie, wszystkie drogi prowadzą do Normandie".

"Nie potrzebujesz paszportu, żeby przybyć do Hotelu Normandie. Nie potrzebujesz biletu na samolot, żeby przybyć do Hotelu Normandie. Wystarczy metro, autobus albo taksówka, jesteśmy ulokowani w centrum wszystkiego" - dodaje.

Haha, ja tam chyba jade :D

Opublikowano

Niepotrzebny będzie ręcznik wciskany we framugę drzwi, żeby zapobiec wydostawaniu się słodkiego zapachu - mówi założyciel.

Hehe czyli to nie tylko w akademikach;) Taki pot-tel to fajna sprawa;)

Opublikowano

Płacić 420 dolców żeby się spokojnie najarać ? Jak dla mnie to lekka przesada i pomysł raczej niewypał, przecież w Kaliforni i tak sobie jarają na lajcie więc po co płacić tyle kasy za hotel w którym można palić zioło? W większości hotelów na świecie możesz palić zioło bo kto Ci zabroni?

Opublikowano

Zauważ że nawet w Polsce są drogie hotele, czy lokale gdzie za drinka trzeba zapłacić 1000zł. Tak więc to nie jest wcale taka przesada;) Poza tym to oni sami ustalają cene jak nikt nie przyjdzie to stracą, tak że muszą mieć atrakcje żeby klienci byli zadowoleni

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+