Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Tani i nieprofesionalny nawoz do hydro DWC ?

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,

jaki nawoz polecacie na veg. do hydro DWC, ktory mozna latwo, tanio i szybko kupic w marketach lub w kwiaciarni?

Mam hydro DWC i gdy w 1-ym tygodniu byla tylko czysta woda to roslinka ladnie i szybko rosla, poznije zaczolem dodawac Biohumus extra uniwersal i po 2-ch tygodniach roslinka zgnila i wyschla o_0 .

Potrzebny mi nawoz ktory calkowicie rozpuszcza sie w wodzie (tak jak profesionalne nawozy do hydro) ale ktore sa powszechnie dostepne np. w marketach..? Sa wogule takie nawozy czy tylko moze mi pomoc profesionalny nawoz do hydro ???

THX pozdrawiam.

Opublikowano

Uprawa hydroponiczna w polsce jest mało popularna więc nie sądzę że w jakimś markecie dostaniesz nawóz do hydro. Za 75zł masz po litrze zajebistych nawozów HESI na wzrost i na kwitnienie, także nie warto kombinować z jakimś gównem i krzywdzić planty. pozdro

Opublikowano

hydro zadzi sie swoimi prawami. musisz uzywac nawozów ktore sa przeznaczone do hydro, ale ktore sa uniwersalne do wysztkiego ( w tym hydro) Takimi nawozami sa np produkty Hesi i podobne.

najlepiej zamów sobie test packa albo popros kogos zeby Ci odlał 50 ml nawozu :). Do DWC potrzeba ci tez Ph meter i ph down.

Opublikowano

Strzalka,
spodziewalem sie takiej odpowiedzi :(( wiec bede musial kupic jakis profesionalny nawoz do hydro.
Teraz w moim hydro jest czysta woda i juz niedodaje zadnego shitu, moze roslinka jescze ozyje :) , ph metra tez nie mam.
Znalazlem taki Hydroponics Challenge:

/admin - link do youtube wygasł/

wiec skusze sie na Advanced Nutrients lub Hesi z naciskiem na AN :)
dzieki pozdrawiam, dam znac co i jak rosnie.

Opublikowano

Poszukaj następujących nawozów:

Tropical Bio Florin

Pokon uniwersalny

Roślinki zgniły ci dlatego, że w zbiorniku rozwinęły się bakterie. Dlatego lepiej jednak testować nawozy mineralne.

Ja uprawiam w hydro - tylko że nie dwc a najprostszym z możliwych czyli hempbucket - tutaj link The Official Hempy Bucket Thread /admin - link wygasł/

Używam na veg Florovitu do kwitnących a na flo PlantonuK (tylko że najpierw robię rozpuszczony koncentrat i tym dawkuje) - żadnych problemów nie miałem. W zasadzie PH-metru już nie używam za to bardzo potrzebny jest TDS metr żeby określić dawkę nawozu- wodę filtruję przez czajniczek Britta - daje mi wodę o PH 6.4 zawierającą 200-250ppm.

Opublikowano

O takie cos wlasnie mi chodzilo :) bardzo dobra propozycja jak dla mnie szczegolnie link 1 i 2 :) bo wiadomo ze sprzet hydro za 5K zl. to samo rosnie! .Roslinke dalem do czystej wody i odziwo ozyla oiom to malo powiedziane :) , akurat dobrze sie sklada bo mam Florovit do kwitnacych i Plankton K, wiec jak przeczytale ze u ciebie dziala Florovit do kwitnacych na weg. :) to tez jej zaraz chlusnalem, mam nadzieje ze sie nie zakrztusi :) . jutro pojezdze po sklepach z nawozami i do zoologicznego zobacze moze maja cos takiego na miejscu u mnie w miescie, ph meter sobie pozycze a za tds bede sie rozgladal powoli.

Dam znac jak tam moja roslinka rosnie na Florovit i innych, tanich i nieprofesionalnych nawozach do hydro DWC.

thx all

Opublikowano

Uważaj jedynie bo to są dość mocne nawozy - szczególnie PlantonK. Żeby trochę ci ułatwić dozowanie sprawdziłem jak u mnie jest przy dawkowaniu Florovitu dla kwitnących:

ilość wody prosto z kranu 1l - ilość Florovitu:

0ml - PH 7,4 ; PPM 312

1ml - PH 7,0 ; PPM 473

2ml - PH 6,7 ; PPM 636

3ml - PH 6,7 ; PPM 791

4ml - PH 6,6 ; PPM 938

Wiadomo, że dane są orientacyjne. Dla zbici PH możesz używać octu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

kupilem w kwiaciarni BIO FLORIN firmy Tropical ww. link nr. 1 za 10zl. ale zdzierstwo bo na necie jest po 2.80zl. :)

i musze powiedziec ze jest calkiem niezly bardzo dobrze rozpuszcza sie w wodzie, nie barwi wody, nic nie gnije nic nie smierdzi :) bardzo mocny koncentrat starczy mi chyba na rok :) roslinka rosnie jak na drozdzach wiec narazie zostane przy tym nawozie, plecam. Teraz bede walczyl z pH :idea:

Na Biobizz to ja narazie sie nie skusze, napewno jest b.dobry i drogi :) bo to przeciez profesionalny nawoz do hydro.. ja lece po taniosci i zobacze co ztego wyjdzie :?

pzdr.

..dzięki

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+