Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Kofeina może zwiększać podatność na halucynacje

Recommended Posts

Opublikowano

Kofeina może zwiększać podatność na halucynacje dla jednych może to być negatywny skutek, a dla drugich wręcz przeciwnie :D

Przyjmowanie dużych dawek kofeiny może zwiększać podatność na halucynacje - twierdzą naukowcy z Durham University

Przebadali oni 200 studentów pod kątem ich przyzwyczajeń żywnościowych i podatności na halucynacje. Okazało się, że osoby, które przyjmowały dziennie dawkę kofeiny odpowiadającą siedmiu filiżankom kawy, były trzykrotnie bardziej podatne na wystąpienie halucynacji i omamów niż osoby przyjmujące ilość kofeiny odpowiadającą jednej filiżance.

Warto zatem uważać na ilość spożywanej kawy, herbaty, coli i czekolady, bo nigdy nie wiadomo, czy nie zaczniemy słyszeć tajemniczych głosów i widzieć rzeczy, które nie istnieją.

Opublikowano

robi kofeina ze mza masakre kiedys tak nie bylo tylko nosy tak mnie robily tylko jak za duzo sie jej spozywa to oko skacze powieka dokladnie i trzeba jesc magnez

najlepsze sa biedronkowe tigery

Opublikowano

Ostry, szczerze ci radze, zacznij sie Polskiego uczyc, a nie tylko jarac na potege, bo nawet niewiem o co w twoim poscie chodzilo...

Przepraszam, ze sie tak wtracilem...

Opublikowano
Ja słyszałem że po wypiciu 7 filiżanek kawy spowoduje halucynacje głosowe :D:peace:

hehe też mi się obiło o uszy że po wypiciu ponad 5 dobrych filiżanek kawy włączają się haluny ale szczerze w to wątpię, prędzej można się spodziewać zawału niż halunów :D:peace:

PS.raz po bibie jak wrocilem do domu wypilem mocną kawę i nie mogłem zasnąc przez cała noc dopiero nad ranem zasnąłem i od tego czasu nie tknąłem ani razu kawy :D

Opublikowano
osoby, które przyjmowały dziennie dawkę kofeiny odpowiadającą siedmiu filiżankom kawy, były trzykrotnie bardziej podatne na wystąpienie halucynacji i omamów
tu chodzi o dluzszy czas przyjmowania wysokich dawek kofeiny a nie jednorazowego przyjecia ;)
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+