Update: dzień 9 ( 0 / 9 )
Rośliny rozwijają sie prawidłowo. Warunki na tą chwilę bez zmian. Zwiększone podlewanie do 0,6l na sadzonkę.
50 litrów. To ile wega planujesz? Ze dwa miesiące? Moim póki co nic nie brakuje. Ale z chęcią prześledzę Twoja relkę z tą sama odmianą.
No fakt sklepów jest dużo bo każdy Polski Janusz biznesu otwiera sklep z nasionami i staje się od razu największym globalnym producentem nasion.
I tak można zobaczyć że sklepy typu:
Ganja farma Polska – własnej produkcji czy tam marki ma 800+ odmian.
Tanie wysiewanie Polska – ma swoich odmian 500+.
A dla porównania:
Dutch Passion Holandia, na rynku 50 lat – 150 odmian.
Royal Queen Seeds Hiszpania, na rynku 30 lat - też około 150 odmian.
Dlaczego o tym piszę, bo jak na to popatrzysz to zrozumiesz że jest coś nie tak z Polskim sklepami. Powinna ci się zapalić czerwona lampka w głowie.
Holenderskie czy Hiszpańskie seedbanki nie produkują wszystkiego sami, ale tylko jakiś procent, reszta odmian jest produkowana przez współpracujących z nimi growerów, ale to wszystko jest pod ścisłą kontrolą. Duże seedbanki działające na rynku dziesiątki lat są w stanie weryfikować-kontrolować produkcję około 150 różnych odmian. Mówimy tutaj o seedbanakach które mają swoje siedziby w Holandii czy Hiszpanii gdzie takie produkcje są możliwe. I teraz zwróć uwagę że nagle z piz** pojawiają się Polskie sklepy z Polski i wystawiają własnych produkcji-marek po 800 różnych odmian. To można nazwać śmiało jednym z największych wałków konopnych i tylko głupi nabierze się na taką ściemniana ofertę. Są to ewidentnie tylko nazwy z opisami i nazwy na ich opakowaniach a zawartość, czyli nasiona które z takich sklepów ci przyjdą nie mają nic wspólnego z oryginalnymi różnymi genetykami odmian.
Początkujący może się na to nabrać, ale nie ja. To nie są tylko moje spostrzeżenia ale też innych, ktoś już ten mechanizm działania Polskich sklepów fajnie opisał tutaj: https://trawka.org/topic/44656-gdzie-nie-kupisz-prawdziwych-nasion-marihuany-różnych-odmian/ a ja się pod tym podpisuję.
Przeglądam internety i widzę dużo sklepów z nasionami konopki.
Z tego natłoku nie wiem gdzie kupić dobre nasiona tak żeby wyrosły z tego prawdziwe krzaki.
Będzie to moje pierwsze sadzenie na dworze.
Podpowiedzcie coś!
Elo 👊
Teraz chcemy też wykiełkować Holy Punch ale do namiotu 80 na 80 i jedną sztukę w donicy około 50l i Super soil kupić która jest nawilżona na 12 tygodni z do tego koniczyna biała. Myślę że może być fajny Setup 😉 I jestem ciekaw jak pójdzie ci ta Holy Punch 🤔
👊 🤔
Recommended Posts