Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Godfather OG Auto, Mimosa Zkittlez Auto, Strawberry Cake Auto - Pierwszy raz

Recommended Posts

Opublikowano

Czesc wszystkim, od razu uprzedzam, ze jestem totalnym amatorem i przyjme kazda porade i sugestie, z góry dziekuje za pomoc. Wziąlem automaty, bo wedlug mnie pomoze mi wyczuc podstawy poniewaz szybciej rosna, wiec w razie jakiegos poteznego bledu nie zmarnuje duzo czasu.
Kielki wsadzone do ziemi 5.02 Godfather i Mimosa, Cake wsadzony dzień później, zeszly w miare równo. 7.02 zaczely sie przebijac. Skroplone delikatnie woda w dzień wsadzenia w donice, bo ziemia byla dosyc wilgotna. 
300w na ledach samsunga
Wentylator monkey fan 20w - dosyc glosny i wydaje mi sie, ze za mocny jak na kielki.
nawilzacz jakis noname
Wyciag z temu + filtr weglowy (nie pamietam nazwy)
ziemia biobizz light mix
doniczki okolo 11l, 
box 90x90x180
miernik temperatury i wilgotnosci x3 - dla pewnosci xD
Dzis zrobilem delikatna mieszanke tj 0.25 zalecanej dawki Natural Power Bio Roots Stimulator i Enzymes Plus, podlalem to mgielka z opryskiwacza, bo ziemia byla juz dosyc sucha. Podlewam aktualnie woda zrodlana ze zbitym ph na okolo 6.5 regulatorem biobizz ph- (tutaj pytanie, czy lepsza woda zrodlana, mineralna czy odstana kranowka?) Lampa na wysokości 55cm i 35% mocy ustawiona na 18/6 z trybem poranku i zmierzchu. (tutaj tez pytanie czy lampa nie jest za wysoko/nisko/mocno/slabo). Posiadam tez tabletki biotabs i pytanie, czy wrzucic tabletki jak mlode beda juz troche podrosniete czy uzywac zestawu od Advanced Hydroponics of Holland? Temperatura w dzien 24-26c przy 70-75, noc 22-24 przy 60-65. (mam nadzieje, ze jest to dobra wartość). 
Mam nadzieje, ze uda mi sie je doprowadzic do zadowalajacych wielkosci przed zakwitem. 

1 — kopia.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Witaj 🤝😊

Miło widzieć nową osobę na pokładzie 😊

Jedyne na co zwróciłem uwagę na dzień dobry to to że każda biobizz czy to light mix czy all mix na początkowy etap życia mają wszystko co niezbędne dla takich młodzieńców więc osobiście nie szalał bym z dodatkami..

Jeśli lecisz na nawozach organicznych olej obniżanie pH.. nawozy same obniżają je 😊

Jest tu sporo doświadczonych osób które chętnie doradzą 😊 w tym ja oczywiście jeśli będę umiał 🙂

Z fartem @kolober 😈😈

• Thanks 1
Opublikowano

Siema co się zaczepiacie😉 ja jestem kompletnym amatorem i nie mam pojęcia o co chodzi😆 Nie no świruje jak będzie trzeba to pomożemy i uważaj z tym spryskiwanie bo to zdradliwe i jak psikasz na glebę to ze cztery psikniecia to max. A tak staraj się podnieść temperaturę do tych minimum 26° a wilgotność powietrza masz ok. Młode rośliny konopi Wola jak jest cieplej i optymalną temperaturę masz od powiedzmy 26-30°, wtedy rosną najszybciej. A od 24-26° to bezpieczna temperatura ale to jest takie minimum i pamiętał że ledy dają mniej ciepła i pomyśl żeby kupić termometr laserowy może być z temu z 5euro. Wtedy będziesz widział faktyczną temperaturę liścia i będziesz znał VPD i poczytaj o tym😉 Uważaj na wodę i na razie nie lej więcej jak po 50ml na roślinkę żebyś nie przelał a tak swoją drogą fajne odmiany a Godfather og dobre palonko paliłem i jest ok mocne bo prawie 30% Tadka miało. Jak coś to pisz i na moich fotorelacjach masz linki do mojego kanału też możesz się czegoś dowiedzieć. Pozdrawiam