Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano

Aż mi się tu nie chcę wchodzić przez tego konfidenta 🤬 ale do rzeczy na początku stretchu 70% jest ok ale trzeba już schodzić w dół tak żeby początek kwitnienia miały 55% około. Stary, po LST roślina pije mniej, a ty ją od razu zalałeś zimną wodą i jeszcze z nawozem. Korzenie stanęły, poddusiłeś je i dlatego masz blokadę pobierania. To nie brak składników, tylko przelanie. Teraz nic nie dolewaj. Zostaw donicę do pełnego wyschnięcia, podnieś temperaturę i dopiero wtedy podlej normalnie. Każde kolejne lanie teraz tylko pogorszy sprawę. I to kumulacja stres po treningu,do tego zimną wodą bo 20° to za mało i tu jest od razu zimna bryła korzeniowa i do tego nie dałeś jej odpocząć i dalej doginałeś. I teraz po pierwsze musisz podnieść temperaturę ziemi, temperatura wody do podlewania najlepiej minimum 22 stopni do 24max i teraz musisz ją dobrze przesuszyć i dopiero podlać czystą wodą. Wczoraj pisałeś że jeszcze wilgotno ma to dzisiaj nie podlewaj. I pytasz jak jest zablokowana to rośnie? Bo rosnąć będzie dopuki nie wyje całego azoty z liści i ma w sobie hormony wzrostu a później jak tego nie naprawisz to w następnej kolejności korzenie zaczynają gnić i na razie 

Opublikowano

Jest nawodniona, przesusz delikatnie, liście pójdą w dół, będziesz widział 

Młody i najważniejsze.. 

Obserwuj rośliny.. poczytaj o przelaniach, przesuszeniach..

Wszystko jest jak na tacy podane...

I obserwacja.. 🙂

Resztę pomożemy 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Bestia_86 napisał(a):

Jest nawodniona, przesusz delikatnie, liście pójdą w dół, będziesz widział 

Powiem ci kumpel że nie raz ciężko odróżnić po przelaniu 😉 ale da radę 💪

Opublikowano
54 minuty temu, kolober napisał(a):

Powiem ci kumpel że nie raz ciężko odróżnić po przelaniu 😉 ale da radę 💪

Masz rację.. 😉

Ale po podlaniu jest taki efekt to na logikę szedł bym w kierunku przelania 😉

Dobra, prowadź go bo nie wiedziałem że pomagasz Byku 😉

• Like 1
Opublikowano

Siema , sprawdzałem palcem koło łodygi dość głęboko w ziemii wydaje mi się być sucho i ciepło , ale donica jeszcze jest delikatnie ciężka , nie wiem jak to opisać ale czuć ciężar , na spodzie chyba jeszcze woda nie wypita , no nic nie podlewam dzisiaj jeszcze zobaczę jutro czy donica będzie lżejsza 

Opublikowano
18 godzin temu, Bestia_86 napisał(a):

Masz rację.. 😉

Ale po podlaniu jest taki efekt to na logikę szedł bym w kierunku przelania 😉

Dobra, prowadź go bo nie wiedziałem że pomagasz Byku 😉

Nie świruj😉 ja też nie jestem alfą i omegą😉 dlatego każda podpowiedź też jest dobra 👍

2 godziny temu, Mlody napisał(a):

Siema , sprawdzałem palcem koło łodygi dość głęboko w ziemii wydaje mi się być sucho i ciepło , ale donica jeszcze jest delikatnie ciężka , nie wiem jak to opisać ale czuć ciężar , na spodzie chyba jeszcze woda nie wypita , no nic nie podlewam dzisiaj jeszcze zobaczę jutro czy donica będzie lżejsza 

Sam wiesz najlepiej ile ważą twoje donice ale też jak ja podniesiesz to zwracaj uwagę czy podstawka jest wilgotna pod spodem.

Opublikowano (edytowane)

@koloberTak podstawka była wilgotna , wyjebałem ja podstawiłem kratkę pod doniczkę żeby był przewiew może prędzej odparuje woda , nadal oklapłe są chuj wi czy to się Wogole podniesie jeżeli jutro będzie lekka to odczekam jeszcze do piątku i podleje w piątek   a jeżeli nie to czekam dalej , chyba nie uschnie bo podlewane było w niedzielę 500 ml ….  

IMG_5794.jpeg

Edytowane przez Mlody
Opublikowano (edytowane)

Podniosą się.. daj wodzie zejść z donicy żeby nie zaczęły gnić korzenie..

Ewentualnie możesz zraszaczem popryskać delikatnie żeby sobię pobrały przez liście a do donicy nie lej aż będzie lekka..

Jak masz jakąś donice luzem poza boxem o tej samej pojemności, nasyp ziemi i weź w ręce.. i czekaj aż te z boxu będą takie same wagowo..

Edytowane przez Bestia_86