Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Automaty od THC-THC | auto Mazar | Blue Cookies auto | Rude Bud Xtreme auto | Lowres#3 XXL albo Low AK47

Recommended Posts

Opublikowano

Siema. Przed chwilą oglądałem twój filmik na YT. Więcej opowiadaj dlaczego wykonujesz niektóre czynności. PH wody jest ważne mierzyć ponieważ ono reguluje ph ziemi i dzięki odpowiedniemu ph roślinki wchłaniają w odpowiednich proporcjach odpowiednie pierwiastki z ziemi. Przy organice nie ustawia się EC ponieważ organiczne nawozy potrzebują czasu by mikro oraz makro pierwiastki rozłożyły się w glebie. Nawozy mineralne biją na głowę pod względem tępa działania ale łatwo spalić nimi roślinę ponieważ są wchłaniane szybko dzięki ustawieniu EC. Tak nie jest z nawozami organicznymi które rozkładają się w glebie (około tygodnia im to zajmuje przy odpowiednich warunkach) i roślina w miarę zapotrzebowania pobiera sobie te pierwiastki z gleby. Następna sprawa dotyczy sadzenia więcej niż jedną roślinę w doniczkę. To działa gdy wszystkie 4 chcesz by rosły oraz ustawiasz taką donicę na samym środku. Widziałem u gościa w stanach ładnie mu to wyszło. Jeżeli zależy ci na wybraniu mocniejszej rośliny nawet jeżeli to automat to i tak przesadzanie jest lepsze. Ponieważ teraz roślina główne korzenie będzie miała przy ścianie doniczki. 1/3 donicy możesz nie mieć zakorzenioną. Oczywiście jest to dobry eksperyment z którego wyciągniesz wnioski. nie chcę wchodzić w twoje kompetencje 😛 co do pierwszego pierwszej uwagi niektóre rośliny były bladsze przez nie uregulowane ph (tak mi się wydaje). Wypowiadam się na ten temat ponieważ już to przerabiałem. mogę ci polecić teraz byś rośliny ustawił po wewnętrznych stronach jeżeli nawilżacz ma rozprowadzać twoją wilgotność bądź ustaw je po rogach jeżeli wilgotność będzie samoczynnie opadać. Długi wywiad ale dziękuję każdemu kto doczytał 🙂 buch z wami mordy 🙂 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

Siema. Przed chwilą oglądałem twój filmik na YT. Więcej opowiadaj dlaczego wykonujesz niektóre czynności. PH wody jest ważne mierzyć ponieważ ono reguluje ph ziemi i dzięki odpowiedniemu ph roślinki wchłaniają w odpowiednich proporcjach odpowiednie pierwiastki z ziemi. Przy organice nie ustawia się EC ponieważ organiczne nawozy potrzebują czasu by mikro oraz makro pierwiastki rozłożyły się w glebie. Nawozy mineralne biją na głowę pod względem tępa działania ale łatwo spalić nimi roślinę ponieważ są wchłaniane szybko dzięki ustawieniu EC. Tak nie jest z nawozami organicznymi które rozkładają się w glebie (około tygodnia im to zajmuje przy odpowiednich warunkach) i roślina w miarę zapotrzebowania pobiera sobie te pierwiastki z gleby. Następna sprawa dotyczy sadzenia więcej niż jedną roślinę w doniczkę. To działa gdy wszystkie 4 chcesz by rosły oraz ustawiasz taką donicę na samym środku. Widziałem u gościa w stanach ładnie mu to wyszło. Jeżeli zależy ci na wybraniu mocniejszej rośliny nawet jeżeli to automat to i tak przesadzanie jest lepsze. Ponieważ teraz roślina główne korzenie będzie miała przy ścianie doniczki. 1/3 donicy możesz nie mieć zakorzenioną. Oczywiście jest to dobry eksperyment z którego wyciągniesz wnioski. nie chcę wchodzić w twoje kompetencje 😛 co do pierwszego pierwszej uwagi niektóre rośliny były bladsze przez nie uregulowane ph (tak mi się wydaje). Wypowiadam się na ten temat ponieważ już to przerabiałem. mogę ci polecić teraz byś rośliny ustawił po wewnętrznych stronach jeżeli nawilżacz ma rozprowadzać twoją wilgotność bądź ustaw je po rogach jeżeli wilgotność będzie samoczynnie opadać. Długi wywiad ale dziękuję każdemu kto doczytał 🙂 buch z wami mordy 🙂 

Dzięki za rady ale nie skorzystam 😅 twoje sugestie mają sens ale nie dla mnie i ja się stosuje do tego co pisze producent nawozów. I tu jak chcesz to zabijaj organice albo ja oslabiaj dalej takim działaniem i zobacz na drugą uprawę z sezonami ani razu nie regulowane pH i jest ogień. A co do nawozów to już przerabiałem mineralne i wiem co się z nimi robić a nawozy organiczne same z siebie się nie rozkładają tylko robią to mikroorganizmy i takie nawozy zaczynają być dostępne od trzeciego dnia kolego. A co do pH w organice to właśnie najlepiej jest nie regulować pH bo tym osłabiasz a w niektórych przypadkach wręcz zabijasz te mikroorganizmy. Tak że dzięki za rady ale nie skorzystam 😅 😉 pozdrawiam  A dodam tylko że warto to robić jak woda ma powyżej 8ph a poniżej mikroorganizmy dają sobie świetnie radę. Elo

Edytowane przez kolober
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

Stary, nie mieszaj ludziom w głowach. W organice pH się nie rusza, bo to zabija dokładnie to, na czym ten system działa – mikroorganizmy, grzyby, bakterie i całą biologię gleby.ProOrganic / Terra Aquatica to system typu „NO pH ADJUSTMENT” – tak pisze producent, nie ja.Regulowanie pH przy żywej glebie ma tyle sensu, co podlewanie lasu kwasem i dziwienie się, że grzybnia pada.To nie hydro, to nie mineralne. W organice pH buforują humusy, kompost, mikroby i mikoryza.Jeśli ktoś leje pH- do organiki, to tylko dlatego, że nie wie, jak ona działa. Ja nie będę zabijał sobie życia w glebie, żeby zadowolić czyjeś błędne teorie. A dlatego są posadzone z boku donicy bo przygotowuje je do LST i nie wiem stary gdzie ty mieszkasz ale to jest często stosowana technika😅

Edytowane przez kolober
Opublikowano

Wiem co to jest lst. mordo chcę ci jak najlepiej ale do nawożenia ProOrganic gleby zaleca się stosować wodę o pH w zakresie 5,5–6,2 dla optymalnego rozpuszczenia składników odżywczych w roztworze, co jest szczególnie ważne przy przygotowywaniu mieszanki. W przypadku upraw hydroponicznych, optymalne pH może się różnić, a wartość 5,2-6,0 jest zalecana, choć zależy od konkretnych potrzeb

na stronie hemp.pl W glebie, na ogół nie ma potrzeby śledzenia poziomu pH. Jeżeli jednak chcemy uzyskać idealne rozcieńczenie składników w roztworze, korzystne jest przed dodaniem odżywki utrzymywanie pH między 5,5 a 6,2.
W bioponice, pH może wzrosnąć do 7,5, co nie stanowi problemu. Po przekroczeniu 7,5 pH powinno zostać sprowadzone do 6,0, ale stopniowo przez 5 do 6 dni.

Opublikowano

Ja wam powiem tak według mnie też nie ma sensu zbytnio zbijanie ph przy organice bo muszą to zrobić mikroorganizmy w glebie lecz gleba musi być też w nie bogata żeby to dobrze działało osobiście robię to dla świętego spokoju od następnej uprawy wbijam w to chuja skoro mi dobrze idą jak zbijam to ph to wolę już dokończyć tak jak robie i tyle 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szczurek10 napisał(a):

Ja wam powiem tak według mnie też nie ma sensu zbytnio zbijanie ph przy organice bo muszą to zrobić mikroorganizmy w glebie lecz gleba musi być też w nie bogata żeby to dobrze działało osobiście robię to dla świętego spokoju od następnej uprawy wbijam w to chuja skoro mi dobrze idą jak zbijam to ph to wolę już dokończyć tak jak robie i tyle 

Dobrze piszesz. Tak ale mając np PH 7.5 niektóre pierwiastki nie będą wchłaniane przez glebę. Więc widocznie twój program ejst dobrze zbalansowany. Ja korzystam z plagron i jak sprawdzam ph to wynosi 6.5 6.4 więc tego nie poprawiam. lecz pamiętam Biobizz musiałem poprawiać. PH wody i nawozu trzeba poprawiać gdy nie supplementuje się pełną dawką nawozu bądź korzysta się z małe rekomendowanych nawozów. Takie jest moje zdanie. oczywiście każdy robi jak uważa. Pozdrawiam 🙂 Szanuję każdą opinię 🙂 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

Wiem co to jest lst. mordo chcę ci jak najlepiej ale do nawożenia ProOrganic gleby zaleca się stosować wodę o pH w zakresie 5,5–6,2 dla optymalnego rozpuszczenia składników odżywczych w roztworze, co jest szczególnie ważne przy przygotowywaniu mieszanki. W przypadku upraw hydroponicznych, optymalne pH może się różnić, a wartość 5,2-6,0 jest zalecana, choć zależy od konkretnych potrzeb

na stronie hemp.pl W glebie, na ogół nie ma potrzeby śledzenia poziomu pH. Jeżeli jednak chcemy uzyskać idealne rozcieńczenie składników w roztworze, korzystne jest przed dodaniem odżywki utrzymywanie pH między 5,5 a 6,2.
W bioponice, pH może wzrosnąć do 7,5, co nie stanowi problemu. Po przekroczeniu 7,5 pH powinno zostać sprowadzone do 6,0, ale stopniowo przez 5 do 6 dni.

Ja nie wiem gdzie ty to wyczytałeś i to jeszcze sugeruje żeby najpierw zbić pH a później dodać nawozy to już w ogóle totalna bzdura i już ci napisałem że jak chcesz to możesz u siebie lać nawet dynaturat 😅 w nawozach kurwa od GHE TA Terra Aquatica pro organic producent jasno kurwa podaje żeby nie regulować pH to co ty jeszcze chcesz? Człowieku chcesz sobie zbijać to sobie zbijaj i co powiesz na te rośliny które ani razu nie miały regulowanego pH a wyglądają tak!!! Widzisz u nich jakiś problem? 

17627144204513084255333593813569.jpg

Edytowane przez kolober
  • Upvote 1