Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Hejka.. 👋

Jeżeli Admin nie ma nic przeciwko, chciałbym poniżej na kilku zdjęciach przedstawić na jakim etapie życia jaka powinna być zachowana wilgotność aby utrzymać w boxie odpowiednie warunki 😊

Głównie jest to kierowane do osób początkujących, którzy mają problem z ustawieniem odpowiednich warunków od samego początku, a który jest najważniejszy przy całej uprawie bo od niego zależy ile osiągniemy na końcu.

Przeczytałem poradnik, który bardzo ładnie został tutaj stworzony i opisany ale zabrakło mi konkretnej informacji dotyczącej wilgotności więc mam nadzieję, że nie uraże twórcy poradnika, który jest super opisany 🫵👍👌

Screenshot_2025-10-26-08-39-12-266_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-10-26-08-40-18-976_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-10-26-08-41-10-512_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-10-26-08-42-04-509_com.android.chrome-edit.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Elo👊 fajnie że to wyczaiłeś i odpisałeś odpowiednie wartosci RH dla danej fazy bo dużo osób o to pyta, tylko wydaje mi się że i tak Wola pytać ja samemu poszukać i zdobyć odpowiednią wiedzę😅😉 idą na skróty 😅😁 ale dopiska petarda👍

Opublikowano
Godzinę temu, kolober napisał(a):

Elo👊 fajnie że to wyczaiłeś i odpisałeś odpowiednie wartosci RH dla danej fazy bo dużo osób o to pyta, tylko wydaje mi się że i tak Wola pytać ja samemu poszukać i zdobyć odpowiednią wiedzę😅😉 idą na skróty 😅😁 ale dopiska petarda👍

Dzięki Byku 🫡 😁 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja zawsze trzymam się takich wartość jeśli chodzi o rh:

Sadzonki (klonowanie) - 70-85%

Wzrost (weg) - 55-65%

Indukcja - 55-60%

Wczesne kwitnienie - 50-55%

Pełne kwitnięcie (puchnięcie topów) - 45-50%

Ostani tydzień-dwa (płukanie) - 40-45%

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja kwitnienie mam w okolicach 60% wilgotność. A wiecie dlaczego? Bo ciężko jest mi zbić temperaturę ale najważniejsze jest utrzymanie odpowiedniego VPD. Bo jak masz 29 czy 28 stopni a RH na poziomie 40% to masz vpd na poziomie 1.7 1.8  max wartość w okresie późnego kwitnienia to 1.6. Oczywiście by mieć taką wilgotność jak moja trzeba mieć pewność co do cyrkulacji powietrza oraz do genetyki. Oczywiście podane dane są jak najbardziej prawidłowe ale dla boxa gdzie temperatura nie przekracza 24 stopnie.