Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Vivosun 120x120 Gorilla Melon - Biscotti Gelato - Papaya Sherbet - Lemon Mandarin

Recommended Posts

Opublikowano
46 minut temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

No to dobrze. Ponieważ chatem gpt tez trzeba umieć sie posługiwać. Bez podstawowe wiedzy moze zdziałać problemów. Także sorki mordo ze naskoczylem na ciebie. Pozdrawiam Buch z tobą. 

Spoko mordo i zapominam całą sytuację i lecimy do przodu z naszą miłością do natury. 420 elo👊

I jeżeli cię obraziłem to również sorry 👊

• Like 1
Opublikowano

Też mi się wydaje, że za mocno to wieje, na młodych było by to zabójcze (znaczy wykręciło by im liscie jakby genetycznie chore). A dla dużych to nie wiem szczerze. Powiedz gdzie masz wyciag bo jak u góry a mieszakami z góry na doł dajesz do wilgoć lubi trzymać się wtedy na dole.
I TU TEŻ mówię z doświadczenia. Masę wody aż mi z boxa wypływała skraplało sie na sciankach dmuchało z góry na dół, zmieniłem ułożenie i poprawa. Druga kwestia tuż przy samej ziemi (donicy) będzie go wysuszać szybciej od innych.
Masz wiekszego boxa to może z tą wilgoscia tak problematyczne nie bedzie ale miej to na uwadze.

• Like 1
Opublikowano

Wiesz co ja mam nastawiony u siebie na 6 bieg tyle że ja mam spidera a nie wiem jaki zakres ma vivosun ale wydaje mi się że to jest wystarczający poziom nawiewu. A co do wilgotności to przy takiej ilości wiatraków możesz śmiało utrzymywać wyższą bo nie mają prawa ci się zrobić żadne kieszenie powietrzne i pleśń nie będzie miała jak powstać 👍 a jeżeli chcesz to mam linka gdzie klimę za 60e kupisz i będziesz miał w ogóle bez problemu a wręcz warunki laboratoryjne 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, KushSensei napisał(a):

Też mi się wydaje, że za mocno to wieje, na młodych było by to zabójcze (znaczy wykręciło by im liscie jakby genetycznie chore). A dla dużych to nie wiem szczerze. Powiedz gdzie masz wyciag bo jak u góry a mieszakami z góry na doł dajesz do wilgoć lubi trzymać się wtedy na dole.
I TU TEŻ mówię z doświadczenia. Masę wody aż mi z boxa wypływała skraplało sie na sciankach dmuchało z góry na dół, zmieniłem ułożenie i poprawa. Druga kwestia tuż przy samej ziemi (donicy) będzie go wysuszać szybciej od innych.
Masz wiekszego boxa to może z tą wilgoscia tak problematyczne nie bedzie ale miej to na uwadze.

Ogólnie skierowanie wiatraków w dół to tak jak mówisz nie najlepszy pomysł tym bardziej że ma tam już dwa wiatraki. Minimalny skos w dół i tak żeby górne wiatraki muskały szczyty 👍 a dolne robią już same resztę roboty

Edytowane przez kolober
Opublikowano
25 minut temu, kolober napisał(a):

Wiesz co ja mam nastawiony u siebie na 6 bieg tyle że ja mam spidera a nie wiem jaki zakres ma vivosun ale wydaje mi się że to jest wystarczający poziom nawiewu. A co do wilgotności to przy takiej ilości wiatraków możesz śmiało utrzymywać wyższą bo nie mają prawa ci się zrobić żadne kieszenie powietrzne i pleśń nie będzie miała jak powstać 👍 a jeżeli chcesz to mam linka gdzie klimę za 60e kupisz i będziesz miał w ogóle bez problemu a wręcz warunki laboratoryjne 

Tak. Wyciag mam u gory. Ale w pokoju mam wilgotnosc 40+ wiec wątpię by przy 4 wiatrakach + 2 w lampach robiły sie kieszenie powietrza. Neochce przesadzić z wiatrem po prostu. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to jest dobrze ustawione bo masz oscylacje włączoną i wiatr nie wali w jedno miejsce. Tylko tak jak pisałem opuścił bym je z 10 do 15 cm i puścił wiatr bardziej poziomo dlatego że tam już masz wiatraki i tak dokładnie przy takim nawiewie i czterech wentylatorach nie na szans na plechę 👊

Edytowane przez kolober
  • Like 1