Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Vivosun 120x120 Gorilla Melon - Biscotti Gelato - Papaya Sherbet - Lemon Mandarin

Recommended Posts

Opublikowano

Siemaneczko. Lampa na wysokości 35 cm od górnych szczytów. Moc 90% ale liście dalej walą w górę. Sprawdzałem ppfd to ponad 1200 jest. Zwiększać jeszcze moc czy moze starczy? Następne pytanie. Przez przypadek drugi raz podlałem nawozami i zauważyłem ze lemon mandarin ma przypalone wloski ale nie na wszystkich topach. Mysle ze to od nawozów ale nie jestem pewien. Nie są to tylko górne topy. Pozdrawiam Buch z wami. 

20251119_162048.jpg

20251119_162556.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi ci o te włoski to tak to norma one są bardzo delikatne i też od walenia liściem w nie przez wiatr zrobiły mi się brązowe nic się nie dzieje wszystko jest dobrze 

A i nawozy by ci raczej nie uszkodziły tych włosków nadmiaru widać na liściach nie na nich 

Edytowane przez szczurek10
Opublikowano

I widzisz kumpel ja się do nikogo bez powodu nie czepiam a w recz robię wszystko żeby dobrze wam rosło. I tu masz prostu przykład bo pistle nie brązowieją od nawozów. One brązowieją od uszkodzeń takich właśnie jak dotyk nawet palców druga opcja to to że masz za suche powietrze ale wątpię żeby to było w twoim przypadku no i że starości w co też wątpię. Dlatego zostaje jedna opcja tak zwane uszkodzenie mechaniczne 😅 i powiem ci kumpel to pierwszy i ostatni raz ja nie chcę dla nikogo źle ale nie będę patrzał i stał z boku jak przez kogoś porady ktoś popełnia błędy i może zrobić krzywdę swoim rośliną. Bo jeżeli w tym momencie Szczurek podał by dodatkowy CalMag to mógłby spowolnić pobór fosforu i potasu w kluczowym momencie a wręcz mógłby go zablokować. A przez ingerencję w pH uśmiercić Mikrobiologie w glebie!!! I myślisz że to było by dobre?

Opublikowano
1 godzinę temu, kolober napisał(a):

I widzisz kumpel ja się do nikogo bez powodu nie czepiam a w recz robię wszystko żeby dobrze wam rosło. I tu masz prostu przykład bo pistle nie brązowieją od nawozów. One brązowieją od uszkodzeń takich właśnie jak dotyk nawet palców druga opcja to to że masz za suche powietrze ale wątpię żeby to było w twoim przypadku no i że starości w co też wątpię. Dlatego zostaje jedna opcja tak zwane uszkodzenie mechaniczne 😅 i powiem ci kumpel to pierwszy i ostatni raz ja nie chcę dla nikogo źle ale nie będę patrzał i stał z boku jak przez kogoś porady ktoś popełnia błędy i może zrobić krzywdę swoim rośliną. Bo jeżeli w tym momencie Szczurek podał by dodatkowy CalMag to mógłby spowolnić pobór fosforu i potasu w kluczowym momencie a wręcz mógłby go zablokować. A przez ingerencję w pH uśmiercić Mikrobiologie w glebie!!! I myślisz że to było by dobre?

Ja nigdzie nie pisze ze zle doradzasz. Tylko rob to w normalny sposób bez spiny. Normalnie napisz ze ktos jest w błędzie a nie kurwiasz i wykrzykniki stawiasz. Z resztą. Chat gpt tez sie myli. Jeżeli nie podasz wszystkich dokładnych parametrów to tez nie dowiesz sie dokładnej przyczyny. Wracając do tematu. Wilgotność nie spada poniżej 55 wiec wydaje mi sie ze jest git.