Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Vivosun 120x120 Gorilla Melon - Biscotti Gelato - Papaya Sherbet - Lemon Mandarin

Recommended Posts

Opublikowano

Spoko😅👊👍 ale jak by co to śmiało możesz pytać. A i jestem ciekawy tego sprzętu bo na początku miałem zamiar właśnie kupić zestaw od nich, no ale było bardzo mało opini o nich to wolałem kupić coś sprawdzonego i padło na Spider farmer SE 4500evo GGS i box 70na140na200cm. Bo niestety ale większego bym nie wcisnął chyba że spał bym na balkonie😅 Ale teraz mam już dwa pokoje do dyspozycji to już jest ok ale spanie z dwoma namiotami w jednym pokoju to masakra i nigdy więcej a jeszcze w lato!! Masakra😅🤣🤣 ok to trzymam kciuki i grubych maczug 👍 

Opublikowano
24 minuty temu, kolober napisał(a):

Spoko😅👊👍 ale jak by co to śmiało możesz pytać. A i jestem ciekawy tego sprzętu bo na początku miałem zamiar właśnie kupić zestaw od nich, no ale było bardzo mało opini o nich to wolałem kupić coś sprawdzonego i padło na Spider farmer SE 4500evo GGS i box 70na140na200cm. Bo niestety ale większego bym nie wcisnął chyba że spał bym na balkonie😅 Ale teraz mam już dwa pokoje do dyspozycji to już jest ok ale spanie z dwoma namiotami w jednym pokoju to masakra i nigdy więcej a jeszcze w lato!! Masakra😅🤣🤣 ok to trzymam kciuki i grubych maczug 👍 

Hah wiem jak to jest spać w pokoju z namiotem. Ja teraz mam oddzielny pokój na sprzęt. Z sprzętem jak to z sprzętem jak na razie daje rade. Tzn przyszła mi lampa która miga więc zgłosiłem to i wymienili mi na nową. Starą zostawili. A no i wiatrak nie rusza się na boki. Tzn chwilę działa a później sie zawiesza w jednej pozycji więc ustawiłem go na stałe. Jeżeli chodzi o resztę to wszystko działa jak powinno. Nie narzekam. Wiele funkcji no i cena lepsza niż u konkurencji. Chociaż namiot mając odblask 600d dupy nie urywa ale jak mówię mam pomieszczenie przeznaczone na to więc mam to w dupie.

• Thanks 1
Opublikowano

No znowu ja na ten spidera narzekać nie mogę tylko nawilżacz pierwszy który przyszedł miał tak duże różnice w pomiarach w porównaniu z kontrolerem GGS że kalibracją nie pomagała bo jest tylko do plus i minus 9% a różnicy było około 12%. To napisałem nagrałem filmik i wysłałem, na drugi dzień przyszedł mail że wysyłają mi nowy sensor ale znowu na drugi dzień przychodzi drugi e-mail czy nie poczekam z półtora miesiąca bo za miesiąc dopiero będzie dostawa do Europy ich sprzętu bo ale zanim dojdzie do mnie to zajmie od półtora miesiąca do dwóch. No to ich pocisnełem że jak oni sobie to wyobrażają i tak dalej ze cala uprawa cierpi i kto za to zwróci😜 a tak naprawdę to nawilżacz nastawiałem na 80% dawałem minus dwa i był ustawiony idealnie 😉 no ale szybko mi odpisali że szybko wysyłają mi drugi nawilżacz 😉 i to to rozumiem 👍 A tak ogólnie petarda sprzęt 👍

• Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, kolober napisał(a):

No znowu ja na ten spidera narzekać nie mogę tylko nawilżacz pierwszy który przyszedł miał tak duże różnice w pomiarach w porównaniu z kontrolerem GGS że kalibracją nie pomagała bo jest tylko do plus i minus 9% a różnicy było około 12%. To napisałem nagrałem filmik i wysłałem, na drugi dzień przyszedł mail że wysyłają mi nowy sensor ale znowu na drugi dzień przychodzi drugi e-mail czy nie poczekam z półtora miesiąca bo za miesiąc dopiero będzie dostawa do Europy ich sprzętu bo ale zanim dojdzie do mnie to zajmie od półtora miesiąca do dwóch. No to ich pocisnełem że jak oni sobie to wyobrażają i tak dalej ze cala uprawa cierpi i kto za to zwróci😜 a tak naprawdę to nawilżacz nastawiałem na 80% dawałem minus dwa i był ustawiony idealnie 😉 no ale szybko mi odpisali że szybko wysyłają mi drugi nawilżacz 😉 i to to rozumiem 👍 A tak ogólnie petarda sprzęt 👍

No wiesz. W myślę że każdy producent ma jakieś bolączki, wady albo po prostu się trafia wadliwy sprzęt. ważne by szybko reagowali i pomagali klientom.

Opublikowano
5 minut temu, kolober napisał(a):

No dokładnie a tym bardziej że zostawiamy tam nie małe pieniądze bo Twój zestaw ile kosztował? Koło klocka euro?

1150. Box , lampy, nawilzacz, wyciag z filtrem, sterownik, pochłaniacz wilgoci, siatka, nozyczki, doniczki, wiatraki.

Opublikowano

No to ci powiem że koszt jest podobny a masz większy box i połowę i ogólnie patrzę jak sobie radzi vivosun i muszę przyznać że ludzie są zadowoleni. Ale na tamten czas jak złożyłem zestaw i to 90×90 i wyszło mi 800euro a z przeceny ten zestaw spaiderka. Tyle że musiałem dokupić właśnie wiatraki ,nawilżacz, osuszacz i resztę sprzętu ogólnie wydałem około 1200-1300e ale warto. I jeszcze mam plan dokupić listwę zasilającą AC5 i czujnik ppfd i co² wtedy będzie pełna automatyka,wpisujesz wartości i kontroler nad wszystkim czuwa. Tj ppfd, temperatura i wilgotność. Steruje tak złym systemem żeby uzyskać pożądane wartości ale u ciebie pewnie jest to samo, bo to w większości sprzętu już jest i tak samo symulacja wschodu i zachodu słońca i symulacja naturalnego wiatru😅 i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na rośliny ale po włączałem wszystko i nie narzekam.

Opublikowano
2 minuty temu, kolober napisał(a):

No to ci powiem że koszt jest podobny a masz większy box i połowę i ogólnie patrzę jak sobie radzi vivosun i muszę przyznać że ludzie są zadowoleni. Ale na tamten czas jak złożyłem zestaw i to 90×90 i wyszło mi 800euro a z przeceny ten zestaw spaiderka. Tyle że musiałem dokupić właśnie wiatraki ,nawilżacz, osuszacz i resztę sprzętu ogólnie wydałem około 1200-1300e ale warto. I jeszcze mam plan dokupić listwę zasilającą AC5 i czujnik ppfd i co² wtedy będzie pełna automatyka,wpisujesz wartości i kontroler nad wszystkim czuwa. Tj ppfd, temperatura i wilgotność. Steruje tak złym systemem żeby uzyskać pożądane wartości ale u ciebie pewnie jest to samo, bo to w większości sprzętu już jest i tak samo symulacja wschodu i zachodu słońca i symulacja naturalnego wiatru😅 i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na rośliny ale po włączałem wszystko i nie narzekam.

Mozesz miec i sprzet za 10000 euro. Ale jak nie masz doświadczenia to nic nie zrobisz. Tak samo ogarnięty grower wiecej wyciągnie  z nasionka za 5 euro niz ktos bez pojecia z nasionka za 100 euro. Te wszystkie bajery to juz pic na wodę. Ważne by wilgotnosc i ppfd sie zgadzały. 

Ja używam app w telefonie a co2 to walić. Wystarczy żebyś lampy za mocno nie dawał I tyle. Chyba ze masz 800 wat to juz musisz dodawać co2. Ale według mnie gra nie warta świeczki. 

Opublikowano

Dokładnie tu się z tobą zgodzę ale po części bo za zwyczaj może i tak jest ale odwrotnie też jest bo jak masz zjebaną genetykę to najlepszy grower nic z niej nie wyciśnie 😅 a przynajmniej bardzo mało 

Kurde jak fajne pogadać z kimś z jakąś wiedzą 😁😅👊 

Opublikowano

No do co² jeżeli nie masz zamkniętego systemu wentylacji to i tak można sobie te co² i kant dupy rozbić. I myślę że podniesienie ppfd do 1200 i koszty i ryzyko z tym związanie nie są wartę tego. A co do tego czujnika ppfd i co² to bardziej chodzi mi o to żeby z automatyzować wszystko. Czyli wpisuje ppfd 800 i temperature 26° wilgotność 55 i zauzmy VPD na poziomie 1,5kpa i on tak będzie sterować wszystkim żeby trzymać takie stabilne warunki i to jest dla mnie petarda sprawa👍