Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Vivosun 120x120 Gorilla Melon - Biscotti Gelato - Papaya Sherbet - Lemon Mandarin

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. 

Posiadam zestaw od Vivosun

Kontroler GrowHub do zdalnego sterowania

Namiot 120x120x200

Lampy 2x AeroLight Wing AW200SE

Wyciąg AeroZesh G6 Inline Fan 6″ with E12 Speed Controller

Wiatraki mieszające 2-Pack AeroWave E6 Gen2

Nawilżacz AeroStream H09 Intelligent Wi-Fi 9l

deumifikator AeroDrain D12 Intelligent

doniczki 19l

ziemia na start plagron grow mix w 3l doniczkach a po przesadzeniu biobizz light mix

nasionka od 42fastbuds Gorilla Melon - Biscotti Gelato - Papaya Sherbet - Lemon Mandarin

Do sedna. Przesadziłem dziewczynki przedwczoraj rano w 23 dniu od pestki. Nawożę Plagronem bio vita race, royal sugar, pure zyn, alga gro, power roots. Dodaje też 0.5 ml call mag na litr. Od czasu przesadzenia roślinki mają problem wstać. 3 dni przed przesadzeniem zrobiłem im trening FIM. Po przesadzeniu zaczęły nawet jaśnieć liście. Dodam że włączyłem drugą lampę. Mając jedną lampę utrzymywałem ppfd na poziomie 400+ teraz dodałem drugą lampę to zwiększyłem odległość z 40cm na 50 oraz zmneijszyłem ppfd na 300+. Ale nadal nie wstają. Wilgotność utrzymuję na poziomie 70%. Lekko liście są zwinięte do środka ale to było ponieważ za szybko schodzziłem z wilgotnością. Ostatnio podlewałem rośliny po przesadzeniu po 300ml każdą oraz dziś rano czyli po 2 dobach po 500ml każdą. Z góry dziękuję za pomoc.

1000030420.jpg

1000030421.jpg

1000030422.jpg

1000030424.jpg

1000030423.jpg

Edytowane przez BezPrzypaluPL
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dd Siemasz i witam w naszej społeczności 👍 😁  wiesz co ?z tego co opisujesz to zrobiłeś najpierw fim a później po trzech dniach przesadziłeś. Czyli jak dla mnie to najpierw mogłeś je przesadzić i dopiero po paru dniach robić trening fim. A tak to roślinę zestresowałeś treningiem a do tego po trzech dniach zrobiłeś przesadzanie i roślina dostała kolejny stres i nie rozprowadziła korzeni i Zalałeś je wodą czyli podtopiłeś ją. Bo korzenie nie mogą złapać powietrza i mógł się zrobić efekt przelania, przesusz je trochę bardziej i jak naprawdę dobrze przeschnąć donice dopiero podlej ponownie😅😉

Edytowane przez kolober
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, kolober napisał(a):

Dd Siemasz i witam w naszej społeczności 👍 😁  wiesz co ?z tego co opisujesz to zrobiłeś najpierw fim a później po trzech dniach przesadziłeś. Czyli jak dla mnie to najpierw mogłeś je przesadzić i dopiero po paru dniach robić trening fim. A tak to roślinę zestresowałeś treningiem a do tego po trzech dniach zrobiłeś przesadzanie i roślina dostała kolejny stres i nie rozprowadziła korzeni i Zalałeś je wodą czyli podtopiłeś ją. Bo korzenie nie mogą złapać powietrza i mógł się zrobić efekt przelania, przesusz je trochę bardziej i jak naprawdę dobrze przeschnąć donice dopiero podlej ponownie😅😉

Dzięki za odpowiedź. Kurde przed ponownym podlaniem sprawdzałem i było sucho. Zobaczymy. Jeżeli chodzi o pędy to widzę że idą do przodu. Rozrastają się. Tylko liście wiatrakowe oklapły.

Opublikowano
10 minut temu, kolober napisał(a):

Ogranicz troszkę podlewanie i powinna odbić ja korzenie się rozejdą i złapią tlen 😉👍 a powiedz mi jeszcze jak możesz to są fotopedrie czy automaty?

Fotoperiodyczne. W automaty aż tak bym nie ingerował 😄 27 dzień dzisiaj. Myślałem że będą trochę większe. Ale widzę że pędy ładnie idą także się nie martwię.

Opublikowano

I zwróć uwagę na liście są tak jakby napuchnięte to jest oznaką właśnie przelania czyli podsuszenia korzeni. I jak to sezony to wyliżą się i autosy też tylko że u automatów to już jest stracony czas i tego nie nadrobisz ale najważniejsze że roślina dalej puszcza nowe pedy

Opublikowano
Godzinę temu, kolober napisał(a):

Zobacz na moje w małym namiocie też nie są duże bo też je trochę terroryzuje😉😅 i do tego trochę specjalnie opózniłem rozrost bo za szybko je wykiełkowałem 

Widzę że masz siatkę. Też będę zakładał. Podpowiedz mi kiedy najlepiej założyć siatkę?

Czy robić supper cropping w przypadku namiotu 120x120?

Opublikowano (edytowane)

Jaki trening wybrać to musisz sam wiedzieć co cię bardziej kręci. Ja jeszcze próbuje różnych technik żeby zobaczyć która z nich będzie mi leżała najlepiej i wiem że siatkę na bank założę ponownie bo efekty są zadowalające👍 z tym że tym razem wypuszczę szczyty trochę wyżej. A siatkę zakładałem jak miały około 55-60cm i delikatnie rozkładałem pędy na boki i dociskałem siatkę,ja swoją mam zamontowaną chyba 40cm nad doniczką.

Edytowane przez kolober
  • Like 1
Opublikowano

A w tej drugiej uprawie próbuje treningu mainiling tylko zrobiłem go trochę inaczej bo z dwóch węzłów i w sumie niepotrzebnie ale to lekcja na przyszłość a i tak źle nie będzie 😉 a no i dwa banery mają robiony dwa razy topping i zaraz będę je przesadzał i robił lst 

• Like 1