lukaz1122 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, jestem nowy na forum. Więc jak możecie wywnioskować zielony pod każdym względem uprawy naszego zielonego złota 🤪 Pojawił się problem na jednej z moich roślinek. Pojawiły się na niej białobrązowe przebarwienia. Podkreślam że roślinka była trzymana w uniwersalnej ziemi do pelargonii. Dzisiaj przerzucona na Canne. Wcześniej była również raz pryśnieta florovitem do hortensji. Czy to jakiś niedobór potasu albo przypalenie odżywką (część oprysku trafiła na listki) Proszę o pomoc Odmiana Auto Lemon Kix FEM. Dzień 17 Edytowane 8 Czerwca 2021 przez lukaz1122
Zielarka Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 1 godzinę temu, lukaz1122 napisał: Dzisiaj przerzucona na Canne. W sensie do Canna terra? 1 godzinę temu, lukaz1122 napisał: Wcześniej była również raz pryśnieta florovitem do hortensji. Nie nawoź roślinki jak nie widzisz niedoborów, a ten florovit to nawóz na kwitnienie. W fazie wegetacji panienka potrzebuje czegoś z azotem np. Biohumus jeśli chodzi o tańsze nawozy z marketu 2 godziny temu, lukaz1122 napisał: Czy to jakiś niedobór potasu albo przypalenie odżywką (część oprysku trafiła na listki) Według mnie przypalenie, lej samą wodę 1 1
lukaz1122 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2021 Tak, chodziło o Canna Terra. No ja to jestem nadopiekuńczy zawsze i roślinkom na dobre nie wychodzi 😑 Zastosuję się do rady ograniczę wieloskładnik i skupię się na azocie. Myślałem też że może mączniak do mnie zawitał 🤔 W każdym razie CannaCure zamówiona. Dzięki za odpowiedź 🙂
Zielarka Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 43 minuty temu, lukaz1122 napisał: Tak, chodziło o Canna Terra. Jak przesadziłeś ją do tej ziemi to masz z głowy nawożenie na conajmniej 3 tygodnie 1
Recommended Posts