Aha i jednak zdecydowałem że przechodzę na nawozy organiczne i wystarczy jak dokupie tylko dwie butelki grow bio i Bloom bio i też od firmy GHA a w sumie to GHE na Europę 😉 i zobaczymy jak to pójdzie 👍
To czy będzie lepiej to oceniasz dopiero po plonach ale fakt że z tej strony masz rację bo jak już to pisałem te autosy to nie te co dziesięć lat temu.👍 I jak robić topping to tak przynajmniej czytałem że lepiej jest robić na odmianach które trochę dłużej kwitną. Ale dzisiejsze automaty ewoluowały na tyle że można je topować 👍Wiem że prawdopodobnie po tych dwóch uprawa i zrobię jeden Projekt na automatach.
A poza tym czego się bać to chwasty i jak nie pyknie to lekcja na przyszłość 😉
Poprawiłem nieco ułożenie wczoraj, prawy z tyłu skierowałem lekko w góre ku filtrowi, a drugi górny po lewej zamiast na roślinki to równolegle i wzdłuż frontowej ścianki w prawo.
Temperatura miedzy boxem a poza nim różni się średnio 3-4 stopnie. Wilgotność trzymam 50% w dzien i 60% w nocy. Temperatury od 20 do 27.5 stopnia.
Dodatkowo zmieniłem położenie rury od czerpni dałęm ją trochę bliżej przodu boxa i wyżej. A wyrzut dałem jeszcze bardziej do przodu prostopadle do frontu.
VPD wychodzi na to że mam około 1.5
Zdaje się też że chyba zmiana pomogła lekko wuczuwalna wilgoć dziś po prawej stronie przy sciance doniczki, ale to jest dopuszczalne w tej sytuacji. Czyli chyba się poprawiło ale mimo to muszę pobserowować.
Tnij chłopie, mam to za sobą idą dobrze, za pierwszym razem bałem się i było przez to źle. A chcesz dobrze prawda? Powiem tak jak padnie to znaczy że i tak w genach miała by coś nie tak i by było źle później. Ale na 95% nie padnie i będzie tylko lepiej 😛
Recommended Posts