Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

mam problem ze swoją siewką. jak wsadzam ją do boxa na 18/6 to po godzinie w boxie jest już 29 stopni i nie wiem jak obniżyć temperaturę do poniżej 28stopni. jak włączam wentylator to temperatura spada o 0,5, ale wilgotność też mi spada do 40%

Opublikowano

Ja ciagle lece na 30*C (noca 22) wiec nie jest tragicznie. Zadbaj o wentylator mieszajacy i nie bedzie problemu

Opublikowano

mam stałe 29stopni przez całe 18 h i 60%wilgotności

wyczytałem że na 1 etapie roślinka powinna mieć max 28 stopni i 80% wilgotności.  a że to moja pierwsza roślinka, to wole sie trzymać poradnika z forum.

jak zwiększyć wilgotność w boxie jeśli nie posiadam nawilżacza powietrza??.

jak rozwiązać problem z nadmiernym ciepłem i wentylacją w systemie zamkniętym??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ujarany rolnik napisał:

mam stałe 29stopni przez całe 18 h i 60%wilgotności

wyczytałem że na 1 etapie roślinka powinna mieć max 28 stopni i 80% wilgotności.  a że to moja pierwsza roślinka, to wole sie trzymać poradnika z forum.

jak zwiększyć wilgotność w boxie jeśli nie posiadam nawilżacza powietrza??.

jak rozwiązać problem z nadmiernym ciepłem i wentylacją w systemie zamkniętym??

Roslinka musi miec ~80% w momencie kielkowania i powiedzmy ze pierwszych dniach 'zycia'. Jesli jest to maly box to wystarczy nie otwieranie boksa co godzine. W przyszlosci parowanie lisci i medium wystarczajca bedzie podkrecac wilgotnosc powietrza. Nie musisz bawic sie w nawilzacze, mokre skarpety itp. jesli to tylko jedna/dwie panny 🙂

Jesli roslinka jest bardzo mloda (w sensie ma jeszcze liscie pozostale z kielkowania) to zakryj ja ucietym czubkiem butelki. W srodku szybko podkreci sie wilgotnosc.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

roślinka ma już 4 listki. i mam szafoboxa w systemie zamkniętym. (nie mogę robić dziur w szafie, a tym bardziej wycinać w nim otwory na wentylacje)  powierzchnia mojego boxa to 0.2756 m2. 53x53x160. i nie mam nawilżacza powietrza.

Opublikowano

Nie wiem czy to mozliwe ale mozesz pobawic sie w jakies radiatory czy cos xD Jednakze z systemem zamknietym musialbys jakos kontrolowac wilgotnosc/temperature czy zawartosc poszczegolnych gazow :x

Jak na prawde chcesz to pociagnac do konca to bez jakiegos wylotu powietrza sie nie obejdzie

Opublikowano

wylot powietrza mam ale mały. otwór o 4 centymetrowej średnicy. wieczorkiem uchylam lekko drzwi żeby troche przewietrzyć. co do mierzenia wilgotność/temperatura to mam termometr z higrometrem z sondą do tego. i kwasomierz i miernik zawartości ec takie mierniki chyba wystarczą.  na razie sie uczę hodowli wiec mam 1 doniczkę.

dzięki kolezka za rade z butelką. wilgotność podskoczyła do 90%. oszczędziłeś mi zakupu nawilżacza. jak wsadzę doniczkę z tą butelką pod lampę to butelka sie czasem nie roztopi?? bo miałem wcześniej drobny problem z tanim propagatorem. podstawiłem propagator pod lampe i po kilku godzinach jak zajrzałem pokrywa sie zdeformowała.

Opublikowano (edytowane)

Zależy od tego jaką masz lampę, 30 stopni jest ok, załóż fotorelację 

Edytowane przez Gość
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+