frytki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Byłem dzisiaj na spocie i wygląda na to że jakieś zwierzątko zainteresowało się jednym z moich krzaków... Krzak leżał powalony ale wciąż zielony na szczęście, szybko zakopałem z powrotem i postawiłem na nogi. Ziemia była rozkopana wokół krzaka, jakiś zwierzak sobie zrobił dołek i chciał się dobrać do korzeni ale na szczęście zrezygnował. Ph 6.7 w obu doniczkach, chyba spadło po tym jak ostatnio podlałem nawozami. Zrezygnowałem jednak z robienia lst bo krzaki i tak nie stoją w pełnym słońcu bo okrążone są drzewami i krzakami, no i nie chciałbym niczego zepsuć. Krzak który nie ucierpiał ma około 15-17cm po 3,5 tygodniu, to normalna wysokość? to ten powalony krzak ...po podniesieniu A to ten który nie ucierpiał Ale on jest piękny. Nie mogę się napatrzeć... To te krzaki w których rosną. Edytowane 2 Czerwca 2020 przez frytki Cytuj
Zaz123 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Co sie stalo, wyglada na uciete. Cytuj
Pomidorek Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Sarna, zając, ślimak? szkoda ;( jeszcze masz czas kupić jakieś szybkie autosy... sprawdź white widow 😉 Cytuj
frytki Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 22 godziny temu, Zaz123 napisał: Co sie stalo, wyglada na uciete. albo ktoś uciął albo jakiś zwierzak. 15 godzin temu, Pomidorek napisał: Sarna, zając, ślimak? szkoda ;( jeszcze masz czas kupić jakieś szybkie autosy... sprawdź white widow 😉 tak się skałada że prowadzę drugą relację, także na tym forum. pod tym linkiem https://trawka.org/topic/38042-critical20-white-widow-mazar-wszystkie-auto/ i właśnie jak byłem sprawdzić jak rosną te dwa mazary zabrałem ze sobą 2 krzaki criticala żeby powoli przesadzać na out i przy okazji jak się "zwolniło miejsce" to przesadziłem te dwa criticale na miejsce porwanych mazarów, zostało mi jeszcze 9 autosów w karton boksie i nie wiem co mam zrobić bo sie boje że znowu ktoś/coś to urwie... Cytuj
Pomidorek Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 na ślimaki kup coś w ogrodniczym z brosa... mi pomogło... a z sarnami, zającami i innymi zwierzaczkami to ciężko... ogrodnicze gówna średnio działają żeby nie powiedzieć że wcale... ja kiedyś lałem domestos do butelki robiłem dziurki i kładłem przy krzakach... silny zapach chemii zniechęca je trochę 😉 najlepiej zrobić taką siatkę jak się robi wokół drzewek w sadach 😄 mi też w tym roku sarny zjadły do tej pory 6 krzaków 😅 Cytuj
ZielonyLolek Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Mocz dodawaj za każdym razem leje na krzaki dosyć że trochę od straszy zwierzynę to masz nawóz 😁niby anty bisan czy coś takiego jest gicior Cytuj
Recommended Posts