Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Przygotowania outdoor 2020

Recommended Posts

Opublikowano

Siema.

Jako, że outdoor poszedł w zeszłym roku całkiem fajnie chciałbym tylko dopytać kilka rzeczy ponieważ ten out, którego zrobiłem tak daleko, że poszedłem do niego tylko raz nie wyszedł zbyt dobrze, a mianowicie był jednym szczytem na kiju :Pacman: podejrzewam ślimaki.

Moje pytania są takie:

1 jakie preparaty dostępne w każdym ogrodniczym polecacie na ślimaki? mogą też być domowe sposoby, ale wolałbym raczej coś czym mogę obsypać (?) teren dookoła planta i mieć spokój na 2/3 tygodnie

2 ziemia na spocie będzie jedynie przekopana, ale tu od razu pojawia się pytanie o jakieś [ulepszacze] gleby tzn. jakieś preparaty, które mogę zastosować na spocie przed wrzuceniem plantów 

3 najlepszy środek na ewentualne zwierzęta (jakiekolwiek, bo szczerze mówiąc raczej ich tam nie ma, ale rozważam po prostu zabezpieczenie się)

4 (najważniejszy dla mnie aspekt) w którym tygodniu/etapie rozwoju proponujecie wsadzić roślinę na spota. zaraz po pojawieniu się 2/3 piętra liści czy może jednak czekać z tym chwilę dłużej

Pytania będą miały zastosowanie do 9 pestek bubblegum i 6 automatów z pod znaku "słodka śmierdząca ulicznica" czyli po prostu pestki z połączenia Sweet Skunk Auto x Ulicznica Haze

Wiem, że mógłbym równie dobrze przeryć forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale pytam po prostu o indywidualne odczucia w tych tematach.

Pozdro :malina:

Opublikowano

Ja miałem środek jakiś zajebista sprawa w oprysku polega mi dał na ślimaki i ku**a ani jednego nie było ale nie wiem co to za nazwa 🤠 proszek do prania ale nie typowo przy lodydze... Ziemię mieszam wsumie dołki wykopane wsypuje dobra ziemię i gra gitara. A na spota jak dasz to weź butelki połóż na planty dziurki poronisz żeby powietrze miała długa droga jeszcze ale też edukuje bo sezon toż toż ten rok bd mój 🙈

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. Snacol lub jego tańszy zamiennik, nie pamiętam jak się nazywa, ale zawsze to i to mają. 

2. Dolomit dla stabilizacji ph. Obornik albo np azofaske, ale to musisz poczekać, aż się rozłoży. Sprawdź ph i w razie czego obniż.

3. Szmata nasączona w przepalonym oleju albo proszek do prania porozwieszany po drzewach wokół.

4. Ja zawsze czekam około 14 dni, ale to też nie jest reguła zależy od planta 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+