Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Jakiej mocy wentylator TD

Recommended Posts

Opublikowano

Siema dopiero zaczynam imprezę z moimi paniami i wybieram dla nich Wentyl wyciągający Td Silent 350  lub 500.Pytanie moje brzmi który lepszy do Boxa 1m2/ hps 400. jedni  piszą 2/3mocy lampy, a doświadczeni growerzy zalecają więcej mocy.i mam dylemat 

Opublikowano
Godzinę temu, Koper napisał:

A nie zaduzo tych watów nie wystarczy 400?

Starczy i 400w 🙂 ale jak masz opcje wycisnąć z krzaków ile się da to 600W to zrobi

a jak nie liczy się za bardzo wynik to i 400w optymalna 

Opublikowano

Przyjmuje się zasadę jeżeli chodzi o hps że wentylator ma mieć przepustowość taka samą bądź wyższa niż Watty oświetlenia. Na 1m2 hps 400W jest idealny nic więcej nie potrzeba. Żadne wtlaczajace na tak małego boxa nie są potrzebne. 

Opublikowano (edytowane)

Dzięki 

jak dam na pierwszy tydzien 250 potem  400 i na flo 600 to będzie ok na mojego Boxa  

Edytowane przez Koper
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeżeli chodzi o światło to będzie dobrze i bez tej 600W. Jak dla mnie niepotrzebna strata kasy. 

Opublikowano

Mam cyfrowy zasilacz to podkręcić nie zaszkodzi nim😁 

A jak bym kupił td silent 500 i dotego regulator obrotów było by źle? cena różni się około 100 PLN to może warto bo filtr    osłabia przepływ. Tak więc panowie pomocy który kupić 350 czy 500 bo dziś zamierzam zamowic

Opublikowano

Bierz 500m3/h lub więcej. Regulacja ci się przyda też. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+