Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Uprawa konopi CBD

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Orientuje się ktoś jak wygląda uprawa konopi o dopuszczalnej zawartości THC , tzn CBD, dokładnie indor? Chodzi mi głównie o prawo, czy jest to dozwolone, skoro obrót jest legalny. Czyli co.. Mogę mieć cały pokój obsadzony takimi pannami? Rozumiem, że w razie nalotu, biorą próbki i po problemie..? Czy jak to wygląda w tym chorym na poMagdalenkowy nowotwór kraju? Pytam poważnie... Nie jestem na bieżąco z prawem w pl 

Edytowane przez gigit
Opublikowano (edytowane)

masz na mysli te polskie przemyslowki w stylu: beniko, tigra itd albo ich zagraniczne np francuskie, wegierskie itd odpowiedniki ???? na sie sie dostaje pozwolenie tylko na outdor liczony w hektarach xD  no bo innych o zadeklarowanej wartosci thc ponizej 0.2% to tak naprawde z tego co mi wiadomo nie ma xDDDDD

Edytowane przez Minimaxi
Opublikowano
14 godzin temu, Minimaxi napisał:

masz na mysli te polskie przemyslowki w stylu: beniko, tigra itd albo ich zagraniczne np francuskie, wegierskie itd odpowiedniki ???? na sie sie dostaje pozwolenie tylko na outdor liczony w hektarach xD  no bo innych o zadeklarowanej wartosci thc ponizej 0.2% to tak naprawde z tego co mi wiadomo nie ma xDDDDD

co za idioci rządzą tym krajem, a jeszcze więksi ich wybierają.... czytałem trochę i uwierzyć nie mogę ... można kupić nie można uprawiać w domu... faktycznie masz racje jak już to uprawy outdor z jakimiś durnymi pozwoleniami .... pierdolony socjalizm. skoro ma poniżej 0.2% thc i jest dopuszczone do obrotu to po kiego jeszcze jakieś pozwolenia i zakazy.  

Opublikowano

Niestety thc nie legalne można za to siejke siać

Cytat

Zezwolenie na uprawę konopi włóknistych

Planujesz uprawę konopi włóknistych? Poniżej dowiesz się kto, gdzie i pod jakimi warunkami może uprawiać konopie włókniste.

Jak załatwić sprawę

Sprawę można załatwić:

• podczas wizyty w urzędzie
  • listownie

Co powinieneś wiedzieć i kto może skorzystać z usługi

Czy mogę legalnie uprawiać konopie

W Polsce można uprawiać konopie włókniste wyłącznie na potrzeby przemysłu włókienniczego, chemicznego, celulozowo-papierniczego, spożywczego, kosmetycznego, farmaceutycznego, materiałów budowlanych oraz nasiennictwa. Uprawa innych konopi jest zabroniona!

Kto może uprawiać konopie włókniste

O zezwolenie na uprawę konopi włóknistych możesz wystąpić jeśli jesteś:

• przedsiębiorcą,
  • osobą fizyczną (rolnikiem).

Warunkiem, który musisz spełnić jest niekaralność za przestępstwa lub wykroczenia, o których mowa w art. 63, 64 lub 65 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii. Czyli nie możesz być karany za:

• nielegalną uprawę maku, konopi lub krzewu koki,
  • nielegalną uprawę maku niskomorfinowego lub konopi włóknistych,
  • zabór w celu przywłaszczenia lub kradzież z włamaniem środków odurzających, substancji psychotropowych, nowych substancji psychoaktywnych, mleczka lub słomy makowej.

Warunki wydania zezwolenia i prowadzenia uprawy

Sprawdź jakie warunki prowadzenia upraw konopi włóknistych obowiązują na terenie, gdzie planujesz uprawę. Uchwała sejmiku województwa reguluje np. ogólną powierzchnię przeznaczoną corocznie pod uprawy i ich rejonizację.

Uprawę konopi włóknistych możesz prowadzić tylko:

• na określonej powierzchni, w wyznaczonych rejonach, na podstawie zezwolenia na uprawę, przy zastosowaniu materiału siewnego kategorii elitarny albo kategorii kwalifikowany;
  • jeżeli posiadasz umowę kontraktacji, zawartą z podmiotem posiadającym zezwolenie marszałka województwa na prowadzenie działalności w zakresie skupu konopi włóknistych.

Jeśli planujesz przetwarzać konopie włókniste z własnej uprawy we własnym zakresie na potrzeby przemysłu włókienniczego, chemicznego, celulozowo-papierniczego, spożywczego, kosmetycznego, farmaceutycznego, materiałów budowlanych lub nasiennictwa – to złóż odpowiednie zobowiązanie do marszałka województwa właściwego dla miejsca położenia uprawy, w terminie do 14 dni po ich wysianiu.

Kiedy powinieneś załatwić sprawę

Przed rozpoczęciem uprawy.

Gdzie załatwisz sprawę

Usługę można zrealizować w:

• urzędy miast lub gmin
  • miasta na prawach powiatu

Opublikowano
W dniu 21.12.2019 o 11:39, gigit napisał:

co za idioci rządzą tym krajem, a jeszcze więksi ich wybierają.... czytałem trochę i uwierzyć nie mogę ... można kupić nie można uprawiać w domu... faktycznie masz racje jak już to uprawy outdor z jakimiś durnymi pozwoleniami .... pierdolony socjalizm. skoro ma poniżej 0.2% thc i jest dopuszczone do obrotu to po kiego jeszcze jakieś pozwolenia i zakazy.  

To nie idioci, to wyrachowani Żydzi Chazarscy ze swoimi poplecznikami Syjonistami. W oslupienie wprowadza nas dopiero po wdrożeniu nowej technologii na która tak wszyscy młodzi ludzie czekają. Polacy to dinozaury jeśli chodzi o znajomość nowoczesnych technologi [jesteśmy tylko konsumentami ]