trysek Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 wiec tak, box 60x60x 160wys(jakos tak) biały wentylator wciągający od znajomego dość mocny, bo jak włączyłem j namiot byl zamknięty to az wciągło ścianki, brak jakich kolwiek informacji na wentylatorze. oświetlenie COB led 3szt. citizen 1216 jak dobrze pamiętam barwa 2700 albo 3000k nie pamietam, zasilacz jak na zdjęciu, z regulacją V i A. ( także będę mógł regulować moc światła, max 120w chyba na diode moge dac ale nie bede tego robił z przyczyn wentylacji i żywotności led. wentylacja COB'ow to radiatory passywne, ( niby starcza, okaze sie w praniu) planuje puścić diody na minimum starczy światła? doniczki mam 6x 5.7 litra kwadratowe z podstawkami starcza ? plajuje 5 szt. wsadzić. dobry pomysł? pogodynka jest. ziemia taka jak w PC boxie. nawozy sa HESI cos jeszcze musze skompletować ? wydaję mi sie ze wszystko jest tylko ruszać. co wy na to ? bo ja jak na LATO 😛
WeedBeg Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witaj, moim skromnym zdaniem doniczki 5.7L to troszkę za mało (?) Ja osobiście mam 11L i bardzo chętnie dał bym jeszcze większe 😉 u mnie w boxie 0.5x0.8 mam 5 donic 11L i stwierdzam, że jest ciasno. Docelowo max 4, a pewnie i jak by było 2 to roślinki ładnie by wszystko zagospodarowały. Jedyny sens, jak na moje, dawania dożo donic, to jak się chce wyhodować różna rodzaje koleżanek, na przetestowanie, a jak wszystko to samo, śmiem twierdzić, że urobek będzie bardzo podobny, a roboty więcej. Nie bez powodu podaje się urobek outdorowy na roślinę, a indorowy na m2 😉
trysek Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2019 ogółem mam kilkanaście pestek z OP z któregoś roku to szkoda nie wykorzystać 🙂
Stary czlowiek i moze Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 pusty box = smutny box 😞 😞 ::( Co to OP ???
Bigos Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Dnia 7.08.2019 o 18:14, Stary czlowiek i moze napisał: pusty box = smutny box 😞 😞 ::( Co to OP ??? Otwarta Pestka kolego
Stary czlowiek i moze Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 OP 🙂 ja szukałem po angielskiemu 🙂 Open P....... 60x60 to 9x9l (20cm doniczka kwadrat ) albo 8 x i nawilzacz w miejsce wdziewiątej zależy co chcesz sadzic bo jak fem i trenowac oporowo to 9 jak auto to 5,7 i dodał bym +1 mieszajacy
Recommended Posts