Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Czy taka woda się nadaje?

Recommended Posts

Opublikowano

Panowie woda w Baniakach 20l.
Przelewam wodę do baniaków, następnie zanoszę na spota i zostawiam. Czy taka woda jeśli jest odrkęcona, albo niedokręcona będzie dobrym materiałem dla moich roślin? PYtam, ponieważ zotawilem juz wode na ok 1 miesiac w wiaderku to sie zrobila taka lekko zielonkawa troszke.

Czy taka woda ma prawo sie popsuć?
Słoneczko na pewno będzie grzało w zenicie
To samo robię z nawozem, ale o nawóz się nie martwię bo ciagle sobie gdzie stam pomału fementuje.

Chciałem przywieźć ok 80 litrów wody na spota i zostawic zeby sie tak z tym nie pier****c co chwile. Wiec co myslicie, zaszkodzi, nie pomoże? mh
J

Opublikowano

Ważne tyle, żeby nie stała w pełnym słońcu jak masz plastikowe te baniaki:

Cytat

Kiedy w upalny dzień sięgamy po wodę i wypijamy łyk orzeźwienia, nie zastanawiamy się, co poza samą wodą trafia do naszego organizmu. A wypijamy znacznie więcej, niż byśmy chcieli. Zostawiając butelkę z wodą na słońcu czy w rozgrzanym pojeździe poddajemy ją działaniu promieni UV, a te powodują niszczenie zewnętrznych warstw tworzywa, z jakiego jest wykonana.

Wysoka temperatura wywołuje reakcję w plastikowej butelce, która najczęściej wykonana jest politereftalanu etylenu (PET). Pod wpływem działania wysokiej temperatury wydzielają się z niej niebezpieczne związki chemiczne (np. bisfenol A, bisfenol S, antymony), które m.in.:

• Wywołują zaburzenia hormonalne u kobiet,
  • Zaburzają metabolizm organizmu,
  • Mogą prowadzić do otyłości,
  • Powodują nadpobudliwość,
  • Mogą wpływać na niedorozwój u dzieci,
  • Mogą zwiększyć ryzyko rozwoju raka,
  • Osłabiają pracę serca,
  • Zwiększają ryzyko chorób serca i układu krążenia,
  • Zwiększają ryzyko powstawania zakrzepów,
  • Mają wpływ na rozwój chorób takich jak astma czy cukrzyca,
  • Mogą przyczynić się do niepłodności,
  • Przyczyniają się do występowania zaburzeń emocjonalnych,
  • Stanowią zagrożenie dla rozwijającego się płodu.

Powyższe informacje potwierdzili amerykańscy naukowcy z University of Florida, którzy uważają, że w ogóle nie powinno się pić wody, która przez dłuższy czas pozostawała w cieple.

Swoją drogą amerykańscy, ale ciekawy jakich narodowości nie ujęli. Wiecie jak jest z emigracją. Nie tylko bieda wyjeżdża ? 

Generalnie ja nie mam jakiejś wixy jeżeli chodzi o picie wody, ale lepiej przykryj czymś tę wodę bo przez kilka tygodni to może rzeczywiście się zrobić niezła mieszanka.