Bubba Kush Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Opublikowano 31 Maja 2018 2 godziny temu, Pomidorek napisał: Może przeżyje... Mi kiedyś się połamała przy ziemi a później miała dwa szczyty Co prawda sezonówka, ale może się uratuje... warto mieć nadzieję co do butelek-szklarni to nie wiem czy przy tych upałach to dobry pomysł... sam z nich zrezygnowałem i jakby rośliny odżyły, ale nie jestem ekspertem na ślimaki możesz potłuc szkło bardzo drobno i je rozsypać w okół butelki, podobno po wapnie też nie przechodzą/umierają O 29.05.2018 o 20:30, nju_crazy napisał: Przetnij plastikową butelkę, górną częścią przykryj roślinę (korkiem do góry). Zmniejszy to ryzyko inwazji ślimaków potworów a roślina będzie miała lepsze warunki (mini szklarnia). Siema Dzieki za rady wczoraj zrobilem oslone z butelki jak na foto Cytuj
Bubba Kush Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 Siema Easy plant ruszyl ? Cytuj
Pomidorek Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Jaka ładna... różowa doniczka Poszukaj może jakichś środków na ślimaki... do mnie już idzie "BROS SNACOL" czytałem opinie i same pozytywne... parę groszy, a może uratuje panienki :d Oby teraz obyło się bez komplikacji z fartem ^^ Cytuj
Bubba Kush Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2018 Siema NL niestety juz nie ma :-/ 17 dzien easy plant juz na out Pierwszy plant od czterech dni naj dworze 2 od wczoraj Cytuj
Macky Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zdrowo, posyp glebę trawą by nie było tego tak widać... No i tak jak wyżej, coś na ślimaki i zwierzynę. Cytuj
Bubba Kush Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2018 Siemka Panienki juz od kilku dni pod gola chmurka ? Cytuj
Macky Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 coś tam je lekko podjada... fajnie Cytuj
Rother Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o ślimaki to polecam pułapkę piwną - bierzesz np wiaderko, takie po śledziach albo po serku, wycinasz od góry po bokach okienka, żeby miały jak wejść, wkopujesz m/w do wysokości okienek, zalewasz tanim bronkiem, przykrywasz wieczkiem, wieczko kamuflujesz. Ślimaki pójdą do piwa zamiast do planta i będą się topić. Można tez kupić gotową pułapkę w ogrodniczym. Powodzenia! Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Rother Cytuj
Bubba Kush Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2018 Siema Dalem dupy ktos zabral moje 2 panienki :-(( Pozdro i z fartem ;-D Cytuj
Recommended Posts