Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano
W dniu 18.06.2018 o 21:32, lukasz92 napisał(a):

Czy mi się wydaje, czy tam jest jakiś zalążek preflowerów?

tak, pierwsze preflowery widać.

W dniu 19.06.2018 o 08:03, lukasz92 napisał(a):

Pytanie jak lać.

Zgodnie z zaleceniami producenta, ale jak pisał Pasjonista, najpierw podlania samą wodą (myślę że więcej niż 1/2 razy aby trochę wypłukać ten szajse nawóz).

Gówniany nawóz odłuż i już go nie używaj... 

Co do roślin, widać że krawędzie zaginały się do góry co oznacza że miały za gorąco / za duszno, teraz widzę że nie masz u dołu boxa otworów wlotowych, jak u Ciebie z wentylacją ?

Wylot powinien być u góry boxa a wlot pasywny u dołu boxa. 

• Replies 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

@Vito wlot pasywny jest na dole, możliwe, że za mały. Mogę powiększyć i zobaczymy jaki bedzie efekt next grow. Teraz ładnie rosną i nie chcę ich tam stresować. Do nastepnego growa planuje przebudować boxa. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

A gowniane nawozy zostawię do czegoś innego. A nuż się przydadzą. Od następnego razu leje Hesi.

btw tak policzyłem, ze kosa powinna wyjść gdzieś w okolicach 15 lipca, a dziewczyna chce wyjechać w ten czas na wakacje... jak zostawię je tydzień, dwa dłużej to krzywda im się nie stanie?

Opublikowano
9 godzin temu, lukasz92 napisał:

@Pasjonista jak pisałem nawozy mam kupione: zestaw od Hesi, który polecił mi wyżej @Dobry Człowiek Tylko rozrobic i lać. Pytanie jak lać. Proporcje tych gownianych też podobno rozrobilem zgodnie z zasadą 'połowa dawki na początek' a zaś się dowiedziałem, że za dużo. Zatem jak to robić poprawnie?

Polecił najtańszy zestaw jaki jest na twój budżet 

Opublikowano
O 19.06.2018 o 13:59, lukasz92 napisał:

jak zostawię je tydzień, dwa dłużej to krzywda im się nie stanie?

nic się nie stanie a nawet lepiej, tylko będzie miał kto podlać przynajmniej raz w tygodniu ? 

Opublikowano

Nadszedł czas na kolejny update. Zatem dziś mamy 37 dzień uprawy, 12 dzień flo. I tak żadnych ekscesów nie ma. Dzisiaj panie podlane jakimś 1.5l wody na 'łebka'. Woda regulowana pH-. Ostateczne pH wody w granicy 6.0-6.5.

Btw czy ten kwas fosforowy dorzuca im trochę 'dobra' na flow? Czy ma to duży wpływ na rośliny?

A roślinki wyglądają tak:

IMG_20180624_125339.jpg.1244c0214d57c66664c545faf17f28d3.jpgIMG_20180624_125333.jpg.bb3f1f3733ed2fe08532652527d7028c.jpgIMG_20180624_125324.jpg.eaf367f6444c97124138fa563f2c16b7.jpg

Zdjęcia zrobione przed podlaniem, zaraz posprzątnięciu tego syfu na dole. Wodę w podstawkach zostawiam. Ostatnio zostawiłem, nic się nie działo + zauważyłem, że @Vito chyba też nie wylewa, więc krzywda się nie powinna dziać :D

Zapraszam do komentowania, wyrażania opinii i ew. opierdzielania mnie za jakieś błędy :)

Opublikowano
33 minuty temu, lukasz92 napisał:

Btw czy ten kwas fosforowy dorzuca im trochę 'dobra' na flow? Czy ma to duży wpływ na rośliny?

to kwas = nic dobrego :) w takiej ilości jakiej podaje się do regulacji wody za dużego wpływu nie ma.

Rośliny ładne i zdrowe :) choć na jednej widać że zawija lekko końce do góry = za duszno lub za gorąco = lepsza wentylacja

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+