Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Panel Led Grow 150W CITIZEN clu058 3.500K 3xAuto Night Queen 1 grow świeżaczyna zapraszam serdecznie

Recommended Posts

Opublikowano

Siema

U mnie 80cm odleglosc od ziemi , 50% lampy , temperatury i wilgotnosc w normie  ??? Myslisz zeby dokrecic swiatlo albo obnizyc panel ??? Po co obnizac skoro moge reguluowac nie ??

Mialem 40% ustawiony ale podnioslem do 50% bo wlasnie mi pierwszy ananas przebil ziemie ;)

• Replies 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano (edytowane)

Witam  nadszedł czas na up :) dzien 36 zycia panien 10 dzień FLO   jak one wygladaja waszym fachowym okiem ?? jestem poczatkujacym wiec mam pare pytan ... 
1. czy liscie u dołu to normalka ze zaczynaja obumierać i mam sie tym nie przejmowac ?? 
2. wczoraj podlalem panny bo mialy juz dosc sucho no i dzisiaj tak jak by te liscie takie oklapniete sa myslicie ze to przelanie podlewalem tak jak zawsze powolutku az sie delikatnie dnem woda przeleje.

3. no i ostatnie pytanie na nie ktorych lisciach wlasnie wychodza takie brazowe plamki jak na zdjeciu czym to moze byc spowodowane ??? dziewczyny dostaly juz 2 dawki nawozu na FLO pierwsze podlanie bylo polowa dawki    nastepne podlanie bylo bez nawozów no i 3 wczorajsze było podlane pelna dawka  tak jak zalecił producent czy to moze bys od przenawożenia ?? 

large.IMG_20180209_130449.jpg.36bb3ec9b451da2741720628c2e9d5be.jpglarge.IMG_20180209_130419.jpg.92d80e90c43f079167c1663aa54ce071.jpglarge.IMG_20180209_130401.jpg.bd6402f609df124141334655ee616bd8.jpglarge.IMG_20180209_130341.jpg.fc67b77c6623240e2665b349ea5fb0e6.jpg

Edytowane przez bakcyl
Opublikowano

To nie przenawożenie. Braki fosforu, karm teraz powoli regularnie. Tymi liśćmi na samym dole bym się zbytnio nie przejmował,będzie je zrzucała, i tak tam światło nie dociera.

Opublikowano
Teraz, Miś napisał:

To nie przenawożenie. Braki fosforu, karm teraz powoli regularnie. Tymi liśćmi na samym dole bym się zbytnio nie przejmował,będzie je zrzucała, i tak tam światło nie dociera.

powoli regularnie tzn jak ?? np polowa dawki  co podlanie czy jak byś to widział ??

Opublikowano
16 godzin temu, bomber napisał:

ph sprawdz. 

chodzi zapewne o  pomiar ph ziemi ??? jezeli chodzi o podlewana wode to reguluje ja do prawidlowego ph niestety nie mam miernika aby sprawdzic ph gleby ... dzis juz lepiej rosliny dzien po podlaniu stercza jak po*****e :) nie sa juz oklapniete  no i puki co te plamy nie postępuja bede obserwowac jak to bedzie sie toczyc 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, lolaszek napisał:

Mozesz podac odleglosc panelu i jakie ustawienia potencjometru na przestrzeni tego growa ?? Dziekuje

Ja obecnie mam 60% odleglosc 70cm a panny maja 5 dzien zycia 

daj lampe na sama gore jak tylko wysoko sie da i potencjometr odkrec na 60% na weg starczy jeszcze zapas spory lumenów jest a jak sie zaczyna flo no to ja osobiscie mam lammpe odkrecona na maxxa i jest ok nie mam problemow z temp ani wilgotnoscia 

Edytowane przez bakcyl
Opublikowano
20 godzin temu, bakcyl napisał:

daj lampe na sama gore jak tylko wysoko sie da i potencjometr odkrec na 60% na weg starczy jeszcze zapas spory lumenów jest a jak sie zaczyna flo no to ja osobiscie mam lammpe odkrecona na maxxa i jest ok nie mam problemow z temp ani wilgotnoscia 

Ok , zajebiscie - jak je karmiles na poczatku , ja dawalem im po kieliszku codziennie z jednym dniem suszy ale ziemia nie byla wilgotna wiec dostaly dzisiaj po poltorej kielona , kiedy przestawiac Twoim zdaniem podlewanie na rzadsze ?