Skocz do zawartości
thc-thc

grower

Recommended Posts

:hemp_cook:Witam Serdecznie :hemp_cook:

Cannabis Cupcake - czyli babeczki z masłem konopnym!

Konopny odjazd !

 

Łatwe, szybkie, smaczne i dające fazę na kilka godzin.

 

large.5a368d2c700a0_cannabiscupcake.jpg.

 

  • 1 szklanka mąki pszennej 
  • 1/2 szklanki mleka 2-3%
  • 1/3 szklanki roztopionego masła konopnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 średnie jajko "M"
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego lub waniliowego

Do miski wlałam mleko, cukier, jajko, roztopione masło konopne oraz aromat. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, sól) mieszam ze sobą i dodaję do „mokrej” masy. Całość miksuję w robocie na szybkich obrotach przez 3-4 minuty i przekładam do foremek wyłożonych papierem do babeczek. Masa będzie gęsta, nakładać po 2/3 łyżki na foremkę, babeczek powinno wyjść 6 sztuk.

Piekarnik nastawiam na 190*C i wkładam babeczki na 17-18 minut. Babeczki studzę i nakładam na nie krem, u mnie to masa serowa z cukrem pudrem :)  

 

large.5a368d27c873f_cannabiscupcakebabec

version of the recipe in English

 

:hemp_cook:Cannabis cupkake recipe :hemp_cook:

 

Easy, fast, tasty and giving hight for a few hours.

  • 1 cup of wheat flour
  • 1/2 glass of milk 2-3%
  • 1/3 cup of melted hemp butter
  • 1/2 cup of sugar
  • 1 medium egg "M"
  • pinch of salt
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 1 teaspoon of almond or vanilla flavor

I poured milk, sugar, egg, molten hemp butter and aroma into the bowl. Dry ingredients (flour, baking powder, salt) mix with each other and add to the "wet" mass. I mix everything in the robot at high speed for 3-4 minutes and translate it into molds lined with cupcakes. The mass will be thick, apply 2/3 tablespoons per cup, 6 muffins should come out.

I set the oven to 190 * C and put the muffins in 17-18 minutes. I cool the muffins and put cream on them, for me it is a cheese mass with powdered sugar

versión de la receta en español

:hemp_cook:Cannabis magdalenas :hemp_cook:

Fácil, rápido, sabroso y rico por unas horas.

  • 1 taza de harina de trigo
  • 1/2 vaso de leche 2-3%
  • 1/3 taza de mantequilla de cáñamo derretida
  • 1/2 taza de azúcar
  • 1 huevo mediano "M"
  • una pizca de sal
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 1 cucharadita de sabor de almendra o vainilla

Vertí leche, azúcar, huevo, mantequilla de cáñamo derretida y aroma en el cuenco. Los ingredientes secos (harina, polvo de hornear, sal) se mezclan entre sí y se agregan a la masa "húmeda". Mezclo todo en el robot a alta velocidad durante 3-4 minutos y lo traduzco en moldes forrados con magdalenas.

La masa será gruesa, aplique 2/3 cucharadas soperas por taza, 6 magdalenas deben salir.

Puse el horno a 190 * C y puse los muffins en 17-18 minutos. Me refresco los muffins y les pongo crema, para mí es una masa de queso con azúcar en polvo

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+