Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Rób jak uważasz, to Twój ogródek :) Ja bym wolał ściąć i lecieć z następnymi... Czekanie na mleczne może potrwać jeszcze długo skoro nie zmieniają barwy... 

Dla zachowania jak najwięcej tarpenów najlepiej ściąć z samego rana i fajnie suszyć metodą tradycyjną, czyli cały krzak wieszamy do góry nogami i sobie schnie tak z miesiąc :) (bez korzeni). 

Ja suszę na szybko :) Czyli obrywam wszystkie liście, przycinam te przy topach, topy na siatkę/firankę i do boxa, przez pierwszy dzień wyciąg chodzi cały czas, a później wyciąg włączam tylko na chwilę by wywaliło wilgoć i zapach ale żeby nie przesuszyć... Wtedy trwa to około tygodnia.

Ostatnio polubiłem rewegetację (nie tyczy się automatów), czyli ścinamy prawie wszystko, zostawiamy na dole kikuty i wrzucamy na wegetacje.

• Replies 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Postanowiłem jednak posłuchać Ciebie, pierwsza roślinka ścięta :) Nie wieszałem całej rośliny bo trochę mi się spieszy... :P Poniżej fota wszystkich topów, dużo, mało..? ;)large.DSC_0030.JPG.05311eca4992039090367a36feae57ea.JPG

Opublikowano
2 godziny temu, Vito napisał:

I wszystkie druciki jakie były zostały wykorzystane :D 

Typowo polskie, nie chciało mi się szukać sznurka :D A co sądzisz o plonie, jest ok czy słabo ?:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, dziś 77 dzień życia dwóch pozostałych roślinek. Martwi mnie stan tej po lewej, zatrzymała się od kilku dni, liście mocno i szybko żółkną, a topów jeszcze prawie nie ma. Nie lałem od 3 tygodni żadnych nawozów, sama woda co 5-6 dni. Jakieś wskazówki..? Ta z prawej wydaje się ok, ma mnóstwo topow i jest bardzo gęsta. Nie wiem tylko czy to, że to już 77 dzień a tu brak topow, nie wpłynie na całość plonu.. ?

large._DSC0174.JPG.3b8b831a28845e44cabd9633d02acf46.JPGlarge._DSC0173.JPG.0cbafe8c357c22ce5754f331e08d78ef.JPGlarge._DSC0172.JPG.cfdf375d0b4eb9064adfc8b14672341e.JPGlarge._DSC0171.JPG.e1e9252643a56818e4373a812f62ac86.JPGlarge._DSC0170.JPG.d2e404e87637109544350e46396dabd9.JPGlarge._DSC0169.JPG.96b52b72d26183c15e07f4b6d4f51a5d.JPG

Opublikowano

Rośliny przekoksowane od samego początku głównie azotem, widać wyraźnie w każdym upie od początku.Wysokie ec zaburzyło pobór fosforu i wapnia trzeba było sobie Growa wcześniej odztawić teraz kwiaty upośledzone nie rozwijają się prawidłowo,za szybko kończą żywot a nawet nie są w połowie tak rozwinięte jak powinny.Następnym razem kontroluj ec i poziom przysfajania azotu,rośliny ciemne od niego widać ze w głodowej agoni i takie pytanie o te ledy jak to wygląda z ich barwą na flo bo wygląda to lipnie.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, SmakMaroca999 napisał:

Rośliny przekoksowane od samego początku głównie azotem, widać wyraźnie w każdym upie od początku.Wysokie ec zaburzyło pobór fosforu i wapnia trzeba było sobie Growa wcześniej odztawić teraz kwiaty upośledzone nie rozwijają się prawidłowo,za szybko kończą żywot a nawet nie są w połowie tak rozwinięte jak powinny.Następnym razem kontroluj ec i poziom przysfajania azotu,rośliny ciemne od niego widać ze w głodowej agoni i takie pytanie o te ledy jak to wygląda z ich barwą na flo bo wygląda to lipnie.

Masz rację stary tylko szczerze mówiąc nie wiem jak do tego doszło :( nawozy stosowalem tylko co drugie podlanie, nigdy nie przekroczajac zalecanej dawki. Po rozpoczęciu kwitnienia stosował już tylko te z fosforem i potasem + odrobina z butli AN na grow, bo według producenta trzeba stosować wszystkie 3 przez cały okres życia rośliny, tylko po prostu ze zmienionymi proporcjami. Jest jeszcze jakiś sposób żeby to trochę naprawic ? Jak bym dziś dodał jeszcze Planktona K ? Azot przeplukalem mocno flushem tydzień temu..

Co do lampy to świece im przez cały czas cała mocą, tj. lacznie 50 ledow 3 W, światło białe , nievieskiee i czerwone. Światło jest raczej spoko bo kumpel ma identyczne i z jedną lampą na 4 rośliny miał 35 g suszu z krzaka

Edytowane przez Tomson7
Opublikowano
8 godzin temu, Tomson7 napisał:

Jak bym dziś dodał jeszcze Planktona K ?

daj se spokój z takimi nawozami :) Masz AN więc nie mieszaj nawozów... 

Ja bym to potrzymał jeszcze chwilę aż nowe nasiona nie trafią do wody i stratował z nowym projektem, tylko tym razem z dobrą glebą i normalnymi pełnosezonowymi roślinami...

77 dni to już dużo, ja przy tylu to przeważnie już ścinam pełnosezonowe wliczając okres wegetacji...

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+