-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Przydałby się wiatrak i osuszacz powietrza to plecha by nie atakowała 🙂 Ale ładna jest 👌 -
Spokojnie.. Daj jej czasu i nie zaglądaj co chwilę bo psujesz takie parametry jak wilgotność i temperatura.. Utrzymuj wilgotność na poziomie 70-75% temperatura 23-25 i nie podlewaj za często ( odrobinę strzykawką dwa cm od łodygi, korzeń szukając wody szybciej się rozwinie) Takie małe siewki mają słabo rozwinięty układ korzeniowy i pobierają wilgotność z otoczenia przez liście.. Opuścić lampe 10 cm nad roślinkę i pilnuj powyższych parametrów.. za kilka dni zobaczysz magię 😉 -
Nie jest w stanie pobrać nic z gleby.. Trzymałeś ją na zewnątrz i warunki już są słabe więc roślina przeszła w stan uśpienia i nawet nie zdążyła stworzyć pąków.. Powiedz więcej w jakich teraz jest warunkach (temp, wilgotność, jakie światło i ile h, czym podlewasz, czyli pH wody, jakie nawozy) I najważniejsze, pH gleby bo jak są skoki i różnice to ma bloka i nic z niej nie będzie.. Na wegu byłaby jeszcze do uratowania ale na kwitnieniu nie wróżę jej przyszłości.. Ale nie poddawaj się, będzie lekcja na przyszłość 👌 -
Jak zawieszam żółty lep ten co się tak rozwija z tej okrągłej tuby, to na koniec uprawy jest obwieszony jak choinka 🤭🤭 Nie wiem skąd te dziadostwo się bierze, ale jest tego mnóstwo przez cały okres 🙆 -
Przez kolober · Opublikowano
Siema 👊 I w końcu nadeszła wiekopomna chwila i zrobiłem lst bannerą 😉💪 lekko je rozłożyłem w około donicy i zrobiłem delikatną defoliacje💪. Na koniec dostały pożywkę na szybszą odbudowę i teraz odczekam ze dwa dni i zobaczę czy nie będzie trzeba czegoś poprawić. Bo ogólnie czekamy do piątku albo może być że do niedzieli ze ścinką dlatego że SundeaDriver jeszcze coś świruje i dalej puchnie. A z resztą ona ma czas kwitnienia od 10-11 tygodni a w piątek będzie ostatni dzień 10go tygodnia więc ma prawo jeszcze lekko puchnąć. I to samo dzieje się ze Skywalkerem ale te zioło tak kopie że ja nie chcę bursztynu bo później nie idzie normalnie funkcjonować bo faza jest ciężka, typowo kanapowa😉🤣🤣
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts