Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, mam pytanie co do wentylatorów. Czy do boxa 40x60x100 wystarcza dwa wentylatory. Jeden wtlaczajacy drugi wytlaczajacy? Wiem ze w moich wymiarach powietrze powinno byc wymieniane 5 x na minute tylko nie wiem jaka specyfikacja w opisie wentylatora mowi o tym. Tzn kupujac wentylator czy tajac specyfikacje z jakich danych sie dowiem czy dadza rade wymieszac to powietrze 5 razy na minute. I czy moga byc wentylatory kom[puterowe?

Opublikowano

"Kubatura i wentylator" /admin - link już nie działa/

Mogą być komputerowe, ale to nich filtra za bardzo w przyszłości nie podłączysz :) 

A czy wentyl da radę, zależy od jego wydajności w m3.

Opublikowano (edytowane)

Przeciez mowilem ze uzywalen tego kalkulatora i wiem ze na minute powinni 5 razy wymienic powietrze na minute. Problem mam z tym ze nie umiem odczytac specyfikacji wentylatora w taki sposob zeby wiedziec czy zdoła te 5 razy wymienic to powietrze. Aha i czy powinienem polaczyc te wentylatory miedzy soba jakas rura czy nie trzeba.

Edytowane przez DevSov
Opublikowano

oblicz ile Twoj box ma m3, dalej pomnoz razy 5 (5 razy na minute) i razy 60 (minut w godzinie) i wyjdzie Ci minimum minimow w m3/h (do tego dochadza zmienne jak moc lampy i fitr, dodaj 20-30%) ... wtedy dobierasz wentyl (zawsze masz info o m3/h)

Opublikowano

Wyszło mi, że powinno mieć moc 14,  a kupiłem o mocy 67 to źle? A co zrobić, żeby światło nie uciekało przez wentylatory? Zakleić nie można to co innego?

Opublikowano
17 godzin temu, DevSov napisał:

Wyszło mi, że powinno mieć moc 14

kolego a Ty matematyke w szkole miales bo za chiny ludowe nie wiem skad wyczarowales 14 :Facepalm: 0.4 x 0.6 x 1 x 5 x 60 = 72m3/h jako, ze masz tam 30 watow na krzyz i nie masz filtra to ten wentyl co kupiles bedzie ok :wodna:

Opublikowano

w temacie "zarowka" wkleiles dwa osramy po 15 watow :P

o straty swiatla sie nie martw ... upewnij sie natomiast, ze swiatlo nie bedzie wpadac do srodka boxu z zewnatrz kiedy Twoje panienki beda mialy noc ... herma gwarantowana

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+