Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, buduję swojego pierwszego growboxa. Nigdy wcześniej nie uprawiałem nic. Mam pytanie, czy moge użyć takich żarówek 

tylko, że 23w 1390 lm? Chodzi mi o kształt, nie znam się na tym ale zazwyczaj dają ludzie żarówki o innym kształcie, takim.

czy to jest jakaś różnica? I ile prądu mogą zżerać 4 takie żarówki? Wymiary boxa to 40x40x67. Co można tam wsadzić ? I ile? Jedną czt dwie rośliny?

Opublikowano

tu chodzi o barwę światła, podawaną w Kelvinach. Lumeny lumenami ale barwa ważna. Z tego co się orientuje to barwa 6500k to na weg, a 2700k na flo . Chociaż lubie jadą całę uprawy na 2700K i tez rośnie

A na takiego boxa to zajedz sobie jakiegoś HPS 70W i dobry wentylator wyciągowy i bedzie malina :D

Opublikowano

Na hpsa narazie nie mam kasy niestety. Wymiary beda jednak 60×40×100 zeby na bank weszly dwie. A zarowki podłączyć szeregowo czy rownolegle. Na elektryce sie kompletnie nie znam. Podlaczyc dam rade ale ktore rozwiazanie lepsze to nie mam pojecia. Co proponujesz na pierwszy raz zeby było w miare dużo suszu? Ak47?

Opublikowano

/admin - link już nie działa/ do obliczenia lumenow,

W dniu 27.02.2017 o 18:31, DevSov napisał(a):

Co proponujesz na pierwszy raz zeby było w miare dużo suszu? Ak47?

Tutaj nie ma nic do rzeczy odmiana. Wazne sa umiejetnosci, warunki w boxie, woda, gleba, wyciaganie wnoiskow z bledow itp.

Opublikowano

na stronach z nasionami czesta jest napisane ze dana odmiana jest dobra dla poczakujacych poniewaz wybacza bledy, sa tez niepolecane dla poczatkujacych stad moje pytanie ;)

Opublikowano

Ja zamowilem i posadzilem, wiedze teoretyczna mialem a wiele sie nauczylem w czasie uprawy (np ktos doradzil ze LST dobrze sie robi przed podlaniem). A na nastepna sie juz lepiej przygotowalem. To ze nie wybacza bledow to nie znaczy ze da taki sam plon nowicjuszowi i staremu wydze. Co ci szkodzi posadzic np 5. 3 zostawisz swobodnie, 2 na LST. 1 bedziesz podlewal tylko woda przez 4 tyg a pozniej stopniowo nawoz. 2 bedzieszodpoczatkumala iloscia nawozu katowal i exp samwpadnie

Opublikowano

5 to mi do boxa nie wejdzie, nie wiem czy 3 mi wejdą. Narazie zastanawiam się co zrobić, żeby światło nie uciekało przez wentylatory.

• 4 miesiące temu...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+