-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez GanjaOmen · Opublikowano
Ja mam pytanko z innej beczki dostałem tu kiedyś poradę abym kupił lampę spider farmer sf1000 i rośliny rosną marnie a teraz słyszę ze 100w na 80x80 to malutko i zastanawiam się nad tą właśnie lampa której użyłeś do tej uprawy mimo że ma 200w a uslyszalem że trzeba 300w to już całkiem by mnie zzarly rachunki za prąd tym bardziej że ziółko na własny użytek i max 4 roslinki 🙂 więc się zastanawiam nad twoja nie będę żałował że nie kupiłem 300w? Tylko trochę droga 🙂 -
Przez Koczkodan · Opublikowano
Musisz poprawić ph wody i taką z odpowiednim ph podlewać. Bo jak będziesz lał wodę ze złym ph to nic ci nie da poprawianie ph wody. Kup sobie ph minus i cały czas zbijaj do około 6,2-6,3. -
Przez Patrzyk · Opublikowano
Jak dokładnie ustabilizować? Moja woda z kranu cały czas ma 7,3 ph a nie mam ph minus do zmieszania z wodą. Dolomit nie podniesie ph gleby ? Albo calmag biobizz? -
Przez mborek · Opublikowano
Sama znalazłam sposób na łuszczycę głowy. Psorisel i dermowate płynie na zmianę i peeling. -
Przez Macky · Opublikowano
Myślę że problem rozwiązany. Masz duże skoki pH bo 5,6 to za mało a 7,4 zdecydowanie za dużo. I przez to są problemy o dziwo że te problemy dopiero teraz się zaczęły a może już coś wcześniej się działo ale nie zauważyłeś. Musisz teraz to ustabilizować. Nie dawaj im nawozów tylko ustabilizuj te pH na poziomie 6-6,5. Tylko podlewaj je wodą bo jak dawałeś cały czas nawozy a roślina ich nie przyswajała to masz nawozową bombę w glebie i nie wiadomo czy nie wybuchnie.
-
-
Gallery Statistics
-
Images64,2 tys.
-
Comments1,3 tys.
-
Albums1,9 tys.
-
Recommended Posts