zasobnik Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam wszystkich trawkowiczów. Prosiłbym o radę. Moja roślinka to Black Jack Auto. Ma już się ku końcowi, ale zauważyłem, że coraz więcej liści, przeważnie tych starszych żółknie i dostaje brązowych plam. Po przewertowaniu internetu i podobnych tematów, oraz różnych tabel z deficytami stawiałbym na wapń/magnez. Co o tym myślicie? Czy jest sens walczyć jeszcze z jakimiś nawozami? Czy czekać już do końca (liczę że tydzien lub dwa i kosa w zależności od pogody) Zdjęcia nie powalają jakością. Jutro wieczorem mogę zrobić coś ładniej. Z góry dzięki
Miś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Mg możliwe, Ca raczej nie, najprawdopodobniej też fosfor.
zasobnik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2016 W tabeli deficytów plamy na liściach opisują właśnie bardziej jako brak Ca. No ale mniejsza z tym. Jest sens zapodawac jej jeszcze teraz terra flores+ cananzym+boost? Myślę że koło weekendu będzie kosa bo po weekendzie znowu zapowiadają deszcze. Pozdro
Miś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jak kosisz za kilka dni, to olej, zawszę to trochę mniej chemii
Recommended Posts