Rawkacanna Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Żółte lisćie, dlaczego? Witam. Ostatnio mam problem z moją panną. Nasiono ze strony Cultiwator W kostce wylądowało dnia 1października,kiełek pojawił się jakieś 5 dni później, więc ma już jakieś 20dni. Może być t dlatego taka mała, ponieważ siedziała w małej doniczce, może 300ml-400ml 2dni temu włożyłem ją do doniczki około 4-5l kiedy ją wyciągałem z tamtej doniczkie to korzonki już się przebijały i nie miały gdzie uciekać.. Spóźniłem się, ale to raczej nie przez to. może za mało światła miała? Oceńcie sami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sich Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Tu znajdziesz wszystko http://trawka.org/topic/32823-zanim-zadasz-pytanie-niedobory-pierwiastkow-u-roslin-objawy-choroby-przenawozenia-niedobory/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Patrzyłem ale nie mogę się odnaleźć. . Azot? To jest dopiero 20dzień, moze miała za malo światła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sich Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Co to za gleba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Uniwersalna ph 6,5-6,7 Ostatnio na niej tez plantontowalem Teraz dosalem jeszcze kokos i jest pol na pol ziema/kokos Link to comment Share on other sites More sharing options...
sich Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Właśnie widzę że dziwna wyglada tak jakby była mocno zbita trociny nigdy nie uprawiałem na kokosie może po prostu przesadz ja do normalnej ziemi podlej biohumusem nie za dużo i tyl. Może za mokro ma albo kwaśna gleba, korzenie nie mają czym oddychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Coś Ty, na pewno mają czym oddychać, ziemia w ogóle nie jest zbita, włąsnie też dzięki kokosowi. Poza tym mało podlewam, co 2-3dni, zależnie od potrzeby, i w małych ilościach Ale zobaczymy jak się dalej potoczy. Podleję coś troszeńkę tym bio i poczekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinkyoov Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 wilgotność? temperatura? kiedy ostatnio podlewałes? zobacz jak reaguje po podlaniu, jesli ja przesuszyles, po kilku godzinach liscie powinny same sie podniesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawkacanna Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Tonawet nie chodzi o wiotkość, tylko o kolor. Przyjrzyj się obu zdjęciom, dwa dolne lisćie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz123 Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Jak na moje to niedobór azotu albo fosforu. Podlej biohumusem po przesadzeniu i powinno być si. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.