koperek Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Witam to moja pierwsza uprawa i proszę o wyrozumiałość Nasiona : Hindiana, AK47, Polish Devil, Somachigun wszystkie automaty od HolenderskiSkun. Oswietlenie : 250 W HPS OSRAM Box : Wys-150,Szer-72,Dł-50 Podłoże : Ziemia uniwersalna do truskawek o ph 5,5 Nawozy : Pałeczki do ziemi na weg, Plankton i Agrecol żel na Flo Wentylacja : ... 9 wiatraków, 5 wdmuchujących, 1 mieszający, i 3 wyciągające Donice : 2 po 15 litrów i 3 9tki Pestki wykiełkowały expressowo i tak samo wyszły z ziemi Niestety przez temperatury miałem bardzo duży problem w boxie, po 40 stopni Teraz unormowało się w miare i za dnia jest max.31, w nocy ok. 23 Wilgotności niestety nie mam jak sprawdzić, dla bezpieczeństwa wrzuciłem szklanke z wodą i mokrą szmatkę. Roślinki maja ok. 10-11 dni Problem mam z dwiema w dużych donicach, roślina po lewej bardzo bardzo wolno idzie, coś zahamowało jej wzrost, natomiast ta po prawej wydaje mi się, że jest jakaś karłowata i kształt jej jest nienaturalny ? Za wszelkie rady i pomoc wielkie bless! i buch! Pozdrawiam!! A o to zdjęcia : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evilumsek Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Dlaczego więcej wiatraków wtlacza powietrze niż wyciąga? Pokaż jak masz wentylację zrobiona. Wloty możesz mieć pasywne a wpychajace daj na wyciągające pomoże Ci to z temperatura. I polecałbym pomyśleć nad zmianą nawozow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Po części temperatura może być problemem. Dawałeś im już jakieś nawozy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koperek Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Boxa ''odziedziczyłem'' juz gotowego,tak zrobionego. Czy te 30-31 stopni aż tak moze zaszkodzic roslinkom? Co do nawozów to automatom nie podaje sie go od momentu kwitnienia? Wiem,że nawozy nie sa najwyzszych lotow ale nie mam mozliwosci zakupu nic porzadnego,wiec udalo mi sie zalatwic chociaz to Lampa też już trochę wysłużona po 2 uprawach ale mam nadzieje że bedzie jjeszcze ok. Calosc boxa wylozona jest mylarem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 30 może nie, ale 40 to już sporo. Zainwestuj w stację pogody. Pytam o nawozy, bo co poniektórzy leją je jak plant ledwo wyjdzie z ziemi, a nawet wcześniej . Co do nawozów to automatom nie podaje sie go od momentu kwitnienia? To po co kupiłeś te pałeczki na weg? To w sumie może zależeć od ziemi. Jak masz uniwersalną, to tam już wystarczająco nawozu. Te, które kupiłeś to syf, tylko te pałeczki w miarę. Jeszcze pewnie kosztowały prawie 30 zeta. a za ok 50 masz try pack z biobizza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koperek Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Hehe wszystko to dostałem wiec pomyślałem ze te paleczki nie zaszkodza dlatego poszly do ziemi Jak juz pisalem nie mam mozliwosci kupna czegos innego, moze na next indoor. Musze z bólem serca leciec na tym, co mam... Automatom w ogóle podaje sie te nawozy na weg czy zaczyna sie od flo? Ziemie dodatkowo wymieszalem z kurza kupa i dolomitem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Na ziemi uniwersalnej nie trzeba. Te pałeczki rozpuszczają się 2 miechy, więc cały cykl życia auto, więc w sumie możesz sobie darować ten planton i agrecol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 wz sobie kup normalne nawozy na Jamajce rozlewaja nawet w male flaszki.Devila widzialem jak rosnie zacna roslina masywne topy choc luzne stivowiec.Powodzenia i te paleczki wsadz sobie w jakies kwiaty doniczkowe nie konopia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koperek Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 właśnie z Devilem mam trochę problem, o ile nie pomieszałem pestek to to jest właśnie on znajduje się w donicy 15L wszystkie wysadzone tak samo a gołym okiem widać różnice, zostawiać?wywalać? mam coś jeszcze, mogę wrzucić ew. w jego miejsce... I co do podlewania to leje tak 2x w tygodniu po litrze na 15stki i po ok 650ml na te 9L dobrze,źle? Podlewać podczas dnia czy nocy? Czasem pryskam panienek listki tuż po zmroku Roślinki mają już dwa tygodnie z haczykiem , w boxie może i będzie gęsto,trenować je? LST,FIM co polecacie i czy w ogóle warto Temperatura 30-31 ale otwieram im to kilka godzinek mają po 27 MAŁY UP : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Zostaw i obserwuj Podlewaj rano, jak uznasz, że ma sucho i trzeba, nie trzymaj się jakiś sztywnych ram, bo nie ma czegoś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts