Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Jeżeli pytasz o termostaty itp do wentylatorów to są bardzo duże koszty. Tu tego nie masz ale tak jak pisałem jest to dobrze dobrane i nie powinno być problemów z temperaturą. 

Opublikowano

Rolnik Yoda czy ty rozumiesz ze tu pisze o zuzyciu pradu nie kaze mu wsadzac 900W do tego boksa to tylko porownanie ale jesli by chcial uzyskac efekt HPS 250W to musi wsadzic 400W co i tak jest nie oplacalne co do zuzycia energi jak i plonu. tak ladnie tobie rosna ale zobaczysz wynik koncowy nie ocenia sie ksiazki po okladce.Ja wyrazam tylko swoje zdanie i kazdy moze miec inne i to lubie :peace:

Opublikowano

jesli bedziesz bral namiot 90x90 a nie jak zakladales na poczatku 60x60 i upieral sie przy ledzie ktory jest tylko twoim wyborem to ja bym wsadzil min. Led 600W.To taka moja skromna sugestia. Tak air poty to fajna sprawa dla korzonkow sam juz widzialem jak rosliny w nich rosna.Pozdr

Opublikowano

STB bardzo dobre LEDy. Drogie, ale dobre. Tak samo plantphotonics, czyli te co LilWiz podał w pierwszym linku, 23/32W. Są robione na bardzo drogich diodach. Ideą stosowanie LEDów jest oszczędność energii. Bez sensu jest wsadznie LEDa który żre tyle co HPS. Gdzie tu logika. To o wile lepiej HPSa w takim wypadku wstawić. Według mnie led nie powinien żreć więcej niż jakieś 50-70% tego co HPS. Może nawet mniej. Led daje ci konkretne długości fal i tu jest właśnie jego oszczędność w stosunku do HPS.

Opublikowano

Dzielnicowy a dwa plantphotonicsy wystarcza na 90 na 90 ? i będzie to lepsza opcja niż kupienie tego z używanego 400 W ? 

Jestem zielony w sprawach światła dlatego się pytam ;)

I w przypadku wybrania tych mniejszych ledów bedzię mi potrzebny tak duży wentyl ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+