Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Dołki, a woda gruntowa.

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie, ponieważ kiedy wykopię dołek to po około 25-30cm jest woda, gdy przyszedłem drugi raz już była na głębokości 5cm. Planty miały być w donicach 35L lecz wolał bym jakoś tego uniknąć. Czy gdy wykopię dołek głęboki na 30cm o średnicy 45cm i wsypię tam kupną ziemię, to planty dadzą sobie radę w takich warunkach ?

Ew. mam pomysł, czy mogę do donicy 35L wsypać ziemi kupnej i lekko ją ubić, a później wysypać taki kopiec jak babka w piastku i w tym sadzić? Nie będzie później problemu z podlewaniem takiego kopca babki? Pozdrawiam

Opublikowano

Że niby chcesz sadzić w "babce" z gleby, ustawionej na ziemi?? Zdajesz sobie sprawę, że warunki atmosferyczne nie pozwolą aby zachowała ona taki kształt jaki był na początku i zwyczajnie gleba się rozjedzie?? Zresztą korzenie wychodzące z czegoś takiego by ginęły. 

To już lepiej weź te donice postaw i ich nie zakopuj wcale albo do połowy wkop chociaż jak się martwisz tą wodą 

Opublikowano

Jest początek maja, jak dopierdzieli upałami po 40 stopni to ta smieszna woda wyparuje w 1 dzien :) ale mozesz wkopac do polowy te swoje donice jak juz musisz w nich sadzić zeby nie wyschła ziemia. 30 cm w dół to trochę mało, moim zdaniem lepiej wykopać dołek głębszy niż szerszy :) ale to tylko moja koncepcja :) pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+