Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Suszenie w starej "szopie"

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, powoli zaczynam kompletować wszystko na Out 2k15. Do tej pory suszyłem na strychu ale teraz sprawy się pokomplikowały (bez szczegółów co i jak, przypał) i cała moja posesja odpada. Jednak u mojego bardzo dobrego znajomego daleko w polu stoi wymurowana z cegieł szopa o wymiarach +/- 2m x 2m x 2m. Cała jest wymurowana, dach jest pokryty styropianem, a na górze papa. Drzwi metalowe mimo to u góry jak i dole jest mały prześwit, zamykane na specjalny zatrzask na klucz. Stoi ona pusta od paru lat, nikt tam nie chodzi (ogrodzone pole). Tak więc w moim przypadku było by ok. I teraz pytanie do was, czy gdybym w tej szopie z cegieł na sznurkach powiesił otrymowane topy, powiesił parę osuszaczy powietrza z allegro, które obniżają rh do 55-60, na dole położył parę zniczy takich z deklem, żeby nie spowodować pożaru, dało radę by wysuszyć towar w takich warunkach? Dodam, że miało by to miejsce jakoś w październiku. Temp. wtedy panowała by w tej szopie w przedziale 5-15 stopni C, a wilgotność była by mniejsza niż 60rh. Czy w takich warunkach nawet po tych 15 dniach materiał nadawał by się do pakowania do słoja? Oczywiście za pomoc się odwdzięczę, Pozdrawiam.

Opublikowano

No z tym nie bardzo to grubo ponad 800m od domu. Drzwi u góry jak i na dole nie są szczelne więc jakiś tam przewiew będzie. Ew. powiększyć te dziury trochu.

Opublikowano

Ja susze przy 15-17 stopniach i 60% wilgotności... zajmuje mi od 10 do 14 dni by wyschło na tyle by można było elegancko jarać no i do słoja pakować :zab:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+