Macky Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 MH na grow i HPS na flow Niekoniecznie, MH stosuje się dla klonów jak i roślin matek, przy 2 tygodniowym wegu nie opłaca się jej kupować, bierz tylko jedną a z wyższej półki Lepsza dual czy zwykła to trudno mi powiedzieć, używałem Lumateka (dual), teraz mam Philipsa Green Power i ciężko stwierdzić, pod obydwiema fajnie rosną
sytner Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Niekoniecznie, MH stosuje się dla klonów jak i roślin matek, przy 2 tygodniowym wegu nie opłaca się jej kupować, bierz tylko jedną a z wyższej półki Lepsza dual czy zwykła to trudno mi powiedzieć, używałem Lumateka (dual), teraz mam Philipsa Green Power i ciężko stwierdzić, pod obydwiema fajnie rosną Tylko czy jak będzie dual 250W to ta moc przypadkiem nie bedzie sie dzieliła przez 2 ( mam na myśli 125W na zimną barwę światła i 125W na ciepłą barwę światła. Tak napisał mi Vito odnośnie CFL 300W dualspectrum którą posiadam).
Macky Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Podział w lampach HPS jest inny, przeważnie różni się barwą a nie podziałem mocy, oczywiście można znaleźć żarówki z dwoma żarnikami.
deepandprofound Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Czyli podsumowując. Boxa nowego robił nie będe, bo nie mam miejsca, zostaje przy 80x80x140, wiatrak ma wydajność 100m3/h. Dać lampę HPS 150W? Opłaca się do takiego boxa wsadzić kilka roślinek?
deepandprofound Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Albo mam jeszcze inną opcje, bo mam szafke 60x60, wysoka na 100. Jest ona biała błyszcząca, tam dał lampe CFL DUAL o taką np. Lampa zarowka cfl 300w dual zamiennik hps 450w To jaki bym musiał mieć wiatrak, zależy mi żeby to było jak najbardziej ciche i czy opłaca się oklejać mylarem.
Macky Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 wymiana powietrza i tak musi być więc wiatrak konieczny. A szafkę zostaw białą. Mylar jest kiepski, a dobre folie nie kosztują dużo. Z lampy CFL dużo nie zbierzesz, i jak już to bierz taką na kwitnienie a nie dual, ale nie polecam.
deepandprofound Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Ale chodzi o to, że wiatrak mogę dać słabszy, i teraz pytanie, czy taki wiatrak jak do PC się nada? Czy za mało wydajny, mowa o takim 80mm. A już wcześniej pisałem, że nie zależy mi na dużym plonie, tylko żeby kobita się nie skminiła, bo będzie afera A taki boxik niepozorny będzie se stał, obok chodzi zamrażarka, także nie będzie wiedziała co tam buczy.
Macky Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Cytat czy taki wiatrak jak do PC się nada? konopie to silne rośliny ale czemu nie kupisz takiego pod który podłączysz filtr, bez niego od razu wyczuje tani i da radę: WENT. KANAŁOWY ADVANCED-STAR ECO-DUCT FI 100MM 150M3/H 15
deepandprofound Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 chodzi mi o to, że taki od kompa jest cichszy, podepne pod kanał wentylacyjny i nie wyczuje
Recommended Posts