jasio102 Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Witam mam kilka. 1. Mam doniczke 50l ile moge w niej posadzic panienek? 2. Czy moga byc rozne odmiany? 3. jak je rozlozyc w ta doniczke? Z czasem wrzuce foto jestem w trakcie budowy. dodam ze posiadam lampe hps400w pythona autoflowering. z gory dzieki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przezorny Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Jest jedna zasada jedna doniczka jedna roslinka, najlepiej i najbezpieczniej. Przy tak dużej gabarytowo doniczce, jak dobrze zadbasz bedziesz mial jeden dobry plon z jednej odmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 możesz sadzić ile chcesz w tej samej doiczce nikorzystnie jest sadzić te same odmiany, bo w różnym tępie się rozwijają i jedna drugą będzie wypierać jeśli ma być jedna donica w boksie, rozsadzaj po bokach naturalnie, co do ilości sztuk to zależy od techniki jaką zastosujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Witaj 1. jedna doniczka - jedna roślina 2. mogą 3. jak już musisz w jednej to zrób jakieś przegrody aby podzielić tą doniczkę, załóżmy na 5 miejsc po 10 litrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasio102 Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 - Green Poison Automatic Feminizowane - AutoXtreme Feminizowane - AutoUltimate Feminizowane - Skunk Automatic Feminizowane - AutoBlackberry Kush Feminizowane Posiadam takie odmiany i mysle ze posadze 3 odmiany po 2 sztuki raze 6 panienek Czy te przegrody robic do samego dna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Czy te przegrody robic do samego dna? oczywiście, to ma być szczelne bo korzenie przejdą nawet najmniejszą szczeliną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasio102 Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 Posiadam doniczke Doniczka Coubi system nawadniania 50L. czytałem ze jesli sadzi sie razem to korzenie sie lacza i sa mocniejsze i lepsZe plony. Co jesli ktoras z nich mi zachoruje to wycinam ja z korzeniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 czytałem ze jesli sadzi sie razem to korzenie sie lacza i sa mocniejsze i lepsZe plony. bahahaha wręcz przeciwnie, rośliny wolniej się rozwijają, są mniejsze, słabiej kwitną itd. Co jesli ktoras z nich mi zachoruje to wycinam ja z korzeniami? w takiej donicy jak jedna Ci zachoruje to raczej wszystkie, i nie wyrywa się ich tylko stara się ją uratować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasio102 Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 I mysle jako popoczątkujący grower zastosowac Trening LST. Dzis jade po ziemie i jaki najlepszy light mix polecicie? Dzieki Vito za cenna informacje. optymalne doniczki jak bd kupowal to 18l? teraz musze ja dobrze uszczelnic i zabierać sie do dziela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Żadnych treningów. Po co chcesz go robić ? Nie zwiększysz plonu, jedyny powód to niski box. Nie wiesz jak roślina prawidłowo się rozwija a już chcesz ją po swojemu wyginać, to nie drzewko bonzai Polecam to co napisałeś, jakiś Light-Mix - czyli jak najmniej nawożona, szukaj ziemi do warzyw (nie zawierają mocno chemicznych nawozów). Optymalne mogą być nawet 15L, ale im większa doniczka tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.