!THC! Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Witam Pojawiły się białe plamki na liściach prawdopodobnie to przędziorki, teraz moje pytanie czy do zniszczenia ich mogę użyć Agricolle spray dodam że roślinka ma dopiero 2 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Wyciąg z papierosów to z naturalnych sposobów. Polecam też preparat bio: KONCENTRAT OWADOBÓJCZY SPRUZIT PEST FREE 50ML Jest też taki temat, może w nim znajdziesz coś przydatnego: Szkodniki - Występowanie - Objawy - Zwalczanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Pierwszy raz się z tym preparatem spotykam więc wkleję info: Agricolle Spray eliminuje szkodniki roślinProdukt nowej generacji z linii Natural. Łączy efekty działania insektycydu, nemetocydu i fungicydu pomimo, że nie jest ani insektycydem ani nematocydem ani fungicydem według ustawy o ochronie roślin. Preparat działa kontaktowo - poprzez odcięcie owada-szkodnika od powietrza. Bezpieczny w stosowaniu, bez okresu karencji. oraz okresu prewencji. opakowanie: 750 mlmszyce, miodówki, przędziorki, wełnowce, bawełnice, wciornastki, tarczniki- larwy, gąsienice- młode stadia ozdobne pod osłonami np.: róża, gerbera, anturium warzywa pod osłonami np.: pomidor, ogórek owocowe np.: grusza, truskawka oprysk rośliny nicienie glebowe obfite zwilżenie podłoża szara pleśń, mączniak prawdziwy oprysk rośliny Karta charakterystyki SPRAY z dnia 10.04.2014 (dotyczy Agricolle Spray).pdf Zajrzałem w skład, niestety to chemia ale mało szkodliwa dla zdrowia, producent pisze że można walić na warzywa więc jak masz go pod ręką to bierz i leć robić oprysk jak najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Nie zawsze przedziorek to biale plamy raczej male dziurki w lisciach wstaw foto to bedziemy diagnozowac.Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.