Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Dzisiaj zamierzam po raz trzeci zrobić masło konopne według przepisu Ambasadorki. Myślę, że za trzecim razem uzyskam zamierzony efekt. :hemp_cook: Pod wpływem wypicia czekolady na gorąco z dodatkiem masła konopnego zmysły wytężają się, a dzięki nim seks staje się intensywniejszy. :D Pozdrawiam wszystkich użytkowników. :trawka:

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej mam pytanie, otóż widziałem dużo filmików z podgrzewaniem masła z suszem na kąpieli wodnej. Pytanie moje czy efekt jest taki sam gdy robię twoim sposobem z ledwie płomieniem na gaźniku i godzinę to podgrzewam,.wcześniej prażąc lub gdy tak samo prażąc wcześniej i dać wszystko w kąpiel wodna z masłem etc pod gotującą się woda która to grzeje ?

zrobilem wlasnie tak jak wczesniej tym twoim sposobem-dokladnie tak samo, moze nawet temp mialem nizsza, a wczesnije wyszlo zielona ladne a teraz brazowawe czyli strzelam ze sie spaliło.... dlatego tez pytam o ten sposob z kapiela wodna-ktory czesto widze na yt.

edit. pyt 2 . czy moge posmarowac maslem grzanki i bedzei efekt ? 

3 . 100 g masla 5g suszu - chce pozniej wymieszac maslo po ostygnieciu z czekoladka cała ( 100g?) i zrobic kawalki czeko do jedzenia lub do rozpuszczenia i dodania mleka - bedzie to działac w obu wersjach ?

4. wiadomo ze nie mozna jesc normlanie masełka, także pytanie polega na tym w jak duzej temp ponownie musi zostac podgrzane ? czy polega to na samym wymieszaniu z innym skaldnikiem w duzej temp ?

5. piszesz o tym ze z resztki suszu po robieniu masla robisz czoko, dajac link, a tam czoko z masełka. pytanie, jak wykorzystac dalej susz?>

6. susz moze byc z nasionami ? badylkami malymi ?

Edytowane przez GRUHA37
Opublikowano

siema, dużo pytań proste odpowiedzi

im dłużej masło zostawiasz samo bez kąpieli  wodnej tym wieksze prawdopodobieństwo spalenia, dlaczego sie tak dzieje?

Dlaczego masło w kąpieli jest zielone a bez brązowe? po prostu bez kąpieli jest narażone poprzez bezpośredni kontakt z dnem, a każde dno garnka/rondla/patelni jest inne i tak nagrzewa sie szybciej

Kąpiel wodna "ubezpiecza" przed spaleniem

2.smarowanie chlebka masłem konopnym jest nie efektowne gdyż tłuszcz i węglowodany z chleba (nie ważny rodzaj) nie współgrają z thc samo, najlepiej wymieszać tłuszcz (masło konopne z innym tłuszczem) w tym np z mlekiem lub śmietanką 

np. ciastko konopne jest robione z masła konopnego (tłuszcz) mąki białej (węglowodany) i białka (jajko kurze) mąka biała zatrzymuje fazę a białko wspomaga działanie tłuszczu w ty masła konopnego

Matko Bosko powinnam chyba już artykuł napisać, ponieważ łączenie THC z niektórymi składnikami jest bardzo importe (potrzebne)

3. kakao gorzkie o zawartości minimum 64%-99% kakao?

czemu pytam? ponieważ jak w powyższym punkcie THC + tłuszcz = sie faza, im bardziej odtłuszczona czekolada tym faza może być mniejsza.

Ja bym zrobiła kombinację własnej czekolady konopnej - chcesz abym zrobiła? chyba powinnam.

4. Masło można jeść samo, z łyżeczki ale dużą rolę ma to co zjadłeś przed godziną w trakcie doby, indeks glikemiczny oraz ilośc tłuszczu w ciagu dnia w diecie (przypominam 1g tłuszczu na 1kg masy ciała, 2-3 węglowodany na kg ciała i 1.8-3g białka na kg masy ciała) Im większą chcesz mieć faze tym większa ilość tłuszczy spożywasz tego dnia

5. susz po maslę w mleko, po tym czkolo potem koszt bo z resztek to możesz sobie peeling do ciała zrobić :)

6. może być gdy są na nich trichomy w fazie przezroczystej (słaba faza) mleczne (pośrednia) bursztynowe (odlot)